Zoals toegelicht in het handboek basis boekhouding kun je als sportvereniging de boekhouding op diverse manieren inrichten. Het tijdperk van het klassieke bierviltje is echt wel voorbij. Er zijn tegenwoordig professionele boekhoudprogramma’s die jou helpen om efficiënter en beter te werken.

Het is in de meeste gevallen niet zo ingewikkeld als het vooraf lijkt. Gelukkig zijn de digitale ondersteuningsprogramma’s in veelvoud aanwezig. Het is belangrijk om als vereniging een wensenlijst te hebben waar deze ondersteuning aan moet voldoen. Op deze manier kan er gericht gezocht worden naar de best passende oplossing. Hierbij een aantal voorbeelden van financiële systemen:

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn, welk systeem het beste past bij jouw vereniging of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Paul Baans

Verenigingsconsulent financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Alles voor de penningmeesters
  • Subsidies
  • Fondsen
  • Sponsoring
  • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan