Investeer! In mensen, in je accommodatie en in je programmering voor als het weer mag. Zie het als de ultieme kans. Indien je een groep gemotiveerde vrijwilligers bij elkaar brengt, een gezamenlijke ambitie uitspreekt én een concreet stappenplan doorloopt, kan er heel veel. 

De accommodatie verduurzamen en lagere maandlasten? Een nieuw speeltoestel? Eindelijk die professional om de jeugd te trainen? Topsportambitie? Door landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies kan het echt. Daarnaast zijn er fondsen die mogelijk aangeschreven kunnen worden en kun je als vereniging ook veel zelf doen om de beoogde investering te kunnen financieren. Een overzicht  

  1. Sponsoring: Zet je eigen Champions League-model op creëer en win (club)-win (leden)-win (sponsoren). Lees hier meer over het Champions league-model.
  1. Crowdfunding: Betaal de investering voor een periode van X-aantal jaar terug aan je leden door besparingen op de begroting of het bereiken van je ambitie. Lees hier meer over crowdfunding.
  1. Alternatieve inkomenstenbronnen, zoals de landelijke initiatieven: Grote Clubactie & VriendenLoterij. Lees hier meer over alternatieve inkomstenbronnen.
  1. Op de club: Programmering van activiteiten en evenementen.  

De eerste stap? Vraag een gesprek aan met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. Hij/zijn brengt je in contact met de verengingsconsulent financiën binnen Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Alles voor de penningmeesters
  • Subsidies
  • Fondsen
  • Sponsoring
  • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën
Sandra van Zevenhuijzen