Het is voor veel sportverenigingen vaak een grote uitdaging: de interne informatievoorziening. Ledenlijsten, contactgegevens of andere informatie; vaak worden diensten als Dropbox gebruikt of de eigen computer van bestuurders. Voor non-profitorganisaties, zoals sportverenigingen, zijn er mogelijkheden om tegen lage tarieven – soms kosteloos – licenties aan te vragen voor clouddiensten om informatie centraal te regelen. In dit artikel een overzicht.

Microsoft Office 365    

Microsoft heeft een speciale regeling voor overheden, onderwijs en non-profitorganisaties. In het geval van non-profitorganisaties gaat het erom dat deze organisaties geen winstoogmerk hebben, zoals sportverenigingen. Als je als club kunt aantonen dat je geen winstoogmerk hebt, kun je een aanvraag voor Office 365 indienen. In Nederland worden deze aanvragen gecontroleerd door Techsoup. De volgende zaken moet je bij de digitale aanvraag kunnen overhandigen (bron: Microsoft).

  • Uittreksel Kamer van Koophandel van de sportvereniging
  • Begroting van de sportvereniging
  • Missie van de sportvereniging

Na ongeveer twee weken hoor je of de aanvraag voor een licentie is goedgekeurd. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende pakketten. Afhankelijk van het aantal licenties en de functionaliteiten, kunnen deze pakketten kosteloos zijn of tegen een gereduceerd tarief. Bekijk hier het hele overzicht met de verschillende licentievormen en ga aan de slag!

Google Workspace    

Ook Google heeft een speciale regeling voor non-profitorganisaties, zoals sportverenigingen. Met Google Workspace kunnen verenigingen in een online omgeving op één plek met elkaar samenwerken. Bij alle Google Workspace-abonnementen krijg je als bestuurder een gepersonaliseerd e-mailadres toegang tot samenwerkingsprogramma’s zoals Gmail, Agenda, Meet, Chat, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites.  Afhankelijk van het aantal licenties en de functionaliteiten, kunnen deze pakketten kosteloos zijn of tegen een gereduceerd tarief.  Bekijk hier het hele overzicht met de verschillende licentievormen en ga aan de slag!

Contact

Heb je nog tips voor ons of heb je vragen over dit artikel? Laat het ons dan weten door contact op te nemen via info@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën