De twee bekendste mogelijkheden in Nederland verenigingsland zijn De Grote Clubactie en de VriendenLoterij. Met beide initiatieven is veel geld te verdienen door er actief mee bezig te zijn. Ook met diverse crowdfundingsacties kun je de clubkas goed spekken.

Grote Clubactie  

De Grote Clubactie staat open voor alle verenigingen. Loten kunnen offline en online verkocht worden. Tachtig procent van de omzet vloeit terug in de verenigingskas.  

Klik hier voor meer informatie over de Grote Clubactie.

VriendenLoterij 

Ga aan de slag om jouw leden te laten deelnemen aan de VriendenLoterij en je kunt een constante bron van inkomsten tegemoet zien zolang de leden blijven deelnemen.  

Klik hier voor meer informatie over de VriendenLoterij. 

Crowdfunding  

Crowdfunding is een uitstekende manier om geld op te halen voor bijvoorbeeld een (deel)project. Zeker als daar besparingen voor een vereniging tegenover staan. Hierdoor ben je als vereniging in staat om de gelden terug te betalen. Denk hierbij aan investeringen in duurzaamheid of om de horeca-inkomsten verbeteren. Er zijn veel initiatieven. Hieronder een aantal mogelijke partijen voor jou gebundeld: 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Alles voor de penningmeesters
  • Subsidies
  • Fondsen
  • Sponsoring
  • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur