Ben je vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij een Rotterdamse sportvereniging? Wil je nieuwe inspiratie opdoen en/of sparren met andere vertrouwenscontactpersonen? Sluit je dan aan bij de VCP Community. Tijdens de netwerkbijeenkomsten ontmoet je andere vertrouwenscontactpersonen en gaan jullie (met deskundigen) in gesprek over actuele thema’s.

Als Vertrouwenscontactpersoon bij een sportvereniging ben je het aanspreekpunt voor iedereen met vragen, zorgen of klachten over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. Je hebt vast voor jezelf bepaald hoe jij deze rol vervult binnen de vereniging. Maar wat doe je als je zelf vastloopt met een casus? Of als je over bepaalde maatschappelijke thema’s weleens meer kennis op zou willen doen? Of benieuwd bent naar hoe andere clubs zaken aanpakken?

Community

Speciaal voor Rotterdamse vertrouwenscontactpersonen heeft Rotterdam Sportsupport de VCP Community in het leven geroepen. Een aantal keer per jaar komen vertrouwenscontactpersonen van verschillende verenigingen samen en is er gelegenheid om op bovenstaande vragen in te gaan. 

Wat haal je hier als vertrouwenscontactpersoon uit:

  • Intervisie en netwerken: wissel met elkaar kennis en ideeën uit over de rol van vertrouwenscontactpersoon. Wie weet vul je je rugzak op een avond al met een hoop inzichten, maar wellicht is er vanuit meerdere VCP’s behoefte om structureel ervaring uit te wisselen.
  • Meepraten en over actuele en maatschappelijke thema’s, zoals drugs en criminaliteit, online pesten of radicalisering
  • Laat je inspireren door gastsprekers en experts die ingaan op trends, cijfers en casussen.

Wil je je aansluiten bij de VCP community? Kik dan in de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst en meld je aan. Kun je er niet bij zijn maar wil je wel graag meer informatie? Neem dan contact op met Marco van de Geer (m.vandegeer@rotterdamsportsupport.nl)

Lees hier meer over vertrouwenscontactpersonen of de VCP-opleiding die we aanbieden. 

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur
Marco van de Geer

Meer weten?

Wil je dat jouw club veiliger wordt voor leden en bezoekers? Heb je vragen over ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie? Of wil je aan de slag met VOG’s en ander preventiebeleid?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Vertrouwenscontactpersoon
  • Waarden- en normenbeleid & gedragsregels
  • Ouderbetrokkenheid
  • Zorgsignalen
  • VOG en ander preventiebeleid

Neem contact op met Ineke Kalkman voor meer informatie.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Wim Wisse