Wil jouw sportvereniging aan de slag met het verminderen en scheiden van afval? Het onderstaande stappenplan neemt je stap voor stap mee langs diverse onderwerpen zoals inzicht samenstelling afval, afvalpreventie, afvalscheiding, communicatie, afspraken met leveranciers en afvalverwerkers en gedragsbeïnvloeding.

Stappenplan

Dit stappenplan is ontworpen om afvalpreventie en het scheiden van afval te stimuleren op Nederlandse sportverenigingen. Afval scheiden is belangrijk omdat het afval dan op een juiste manier verwerkt kan worden en dit beter is voor het milieu. Het stappenplan is tot stand gekomen door een samenwerking tussen sportverenigingen, sportbonden en gemeenten. Het doel is om elke sportclub in Nederland te ontzorgen in de informatiebehoefte over afvalvermindering en – scheiding. Het document kan gebruikt worden door iedereen die op de sportclub komt; (bestuurs)lid, trainer of vrijwilliger, iedereen kan een steentje bijdragen!

Klik hier voor meer informatie.

Vragen

Wil je als Rotterdamse sportvereniging aan de slag met afvalstromen of afvalpreventie of wil je weten welke partijen sportverenigingen daarbij kunnen helpen? Voor vragen over het thema duurzaamheid kun je contact opnemen met verenigingsconsulent Pepijn Geldof via p.geldof@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden