Robbie van Beers en Stephan Vos van Rotterdam Sportsupport zijn in oktober 2018 gestart met een hagelnieuwe vlogserie. Het duo, omgedoopt tot Robbie & Steef, trainers op dreef, gaat langs bij prominente (Rotterdamse) trainers om praktische tips op te halen en inspiratie op te doen. In november 2019 veranderde het duo in Romy en Steef. De video’s vind je hieronder en zijn een absolute must see voor iedere train(st)er. De vlogs kun je terugkijken op hun YouTube-kanaal. En schroom vooral niet om vragen te stellen aan het tweetal in een comment!

Robbie en Steef

Aflevering 1 | Introductie
In deze aflevering stellen Robbie en Steef zich voor aan het publiek. Het duo vertelt over de plannen die ze hebben met de vlogserie.

Aflevering 2 | Hans Kroon
De eerste gast is Hans Kroon. De natural bodybuilder, krachttrainingsdeskundige én sportschoolhouder uit Rotterdam-Noord komt met bruikbare tips voor trainers op ieder niveau.

Aflevering 3 | Peter Ottens
Peter Ottens, oprichter/directeur van YETS Foundation, weet als geen ander hoe hij jongeren moet motiveren. Hoe hij dat doet? Kijk dan de vlog!

Aflevering 4 | Eelco Beijl
In aflevering vier, bestaande uit twee delen, gaat het tweetal langs op Papendal bij Eelco Beijl. De assistent-bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen praat je helemaal bij over onder meer talentherkenning en -ontwikkeling.

Aflevering 5 | Sander Luiten
Sander Luiten  Robbie en Steef gaan op bezoek bij Sander Luiten, trainer van PSV Vr1. Hoe is hij hier gekomen? Wat is zo belangrijk in zijn werk? Hoe kunnen we hiervan leren als jeugdtrainer? Kijk mee!

Aflevering 6 | Ton Dunk
Robbie en Steef gaan op bezoek bij Ton Dunk, succesvol trainer in de Nederlandse bokswereld. Hoe begeleidt hij zijn spelers? Wat maakt een trainer nou een goede trainer? Een mooi kijkje in zijn boksschool Van ’t Hof. Kijk mee!

Aflevering 7 | Evert-Jan ’t Hoen
Honkbal Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen is een bekende in de honkbalwereld. Robbie&Steef gingen op bezoek om hem te bevragen over ‘differentieel’ leren. Een mooi gesprek over leren en ontwikkelen.

Aflevering 8 | Mohamed Benziane
Mohamed is een pionier op het gebied van sport. Hij is mede-eigenaar van PlayFit.nl, gymdocent in het basisonderwijs, docent op de Hogeschool én docent bij de Taekwondo Bond Nederland. Door zijn brede kennis kan hij voor alle doelgroepen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling.

Aflevering 9 | Mark van der Ham
Mark van der Ham vliegt heel de wereld over om met zijn toptalenten te werken. De Rotterdamse judocoach is tevens bondscoach voor U17 in België. Het gesprek gaat dan ook over ‘hoe ga je het beste om met pubers in de sport?” Mark geeft concrete tips waarmee jij als trainer direct mee aan de slag kan gaan.

Aflevering 10 | Ruud Vogel
Ruud Vogel is een bekende in Rotterdam Pendrecht bij onder andere de SSV. Ruud Vogel gebruikt onze vlog in zijn lessen en daarom zijn Robbie&Steef op visite bij een gymles van Ruud. Eerder opgehaalde ’tips voor trainers’ brengt Ruud direct in de praktijk.

Aflevering 11 | Patrick Woerst
Xavi zorgde ervoor dat Patrick nu traint met toptalenten in binnen- en buitenland. Robbie en Steef gingen op pad met Patrick waar hij ons laat zien hoe zijn jeugd was maar met name zijn passie gaf hem structuur waardoor hij interessante stappen heeft gemaakt als trainer/coach. Dit begon met ‘kijken’ naar Xavi, ontwikkelen als voetbaljeugdtrainer, maar momenteel werkt hij met de top in de wereld in verschillende sporten. In de vlog kijken we naar top-hockeyster Malou Phenickx.

Aflevering 11 | Jacqueline Goormachtigh
Eindelijk een vrouw in onze vlog, en wat voor vrouw!? Jacqueline is een voormalig topsportster die op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 als discuswerpster. Momenteel is ze moeder, chauffeur, kok, vriendin maar ook coach van toptalent Alida van Daalen. Alida is kogelstootster en discuswerpster. Ze is druk bezig om zich te gaan plaatsen voor de Spelen van Japan. Wil jij weten hoe Jacqueline de juiste balans houdt in al haar rollen? Kijk snel!

Aflevering 13 | 1-jarig bestaan
Robbie en Steef bestaan één jaar als vloggers. Een jaar lang hebben we trainers in de sport het vuur aan de schenen gelegd om te zorgen dat we de kennis konden delen met jullie. Maar welke dilemma’s hebben Robbie&Steef?

Romy en Steef

Aflevering 1 | Jordy vd Waart
Hockey, in deze vlog gaan Romy en Steef op bezoek bij Jordy van der Waart (hockeytrainer/coach bij Leonidas Rotterdam Vrouwen – promotieklasse). Jordy deelt zijn ervaring als hockeycoach en geeft 3 goede tips waarmee jij in de club mee aan de slag kan gaan.

Aflevering 2 | Peter Blangé
Peter Blangé, voormalig international volleybal, voormalig volleybalcoach en momenteel directeur Rotterdam Topsport. Een inspirerend verhaal vanuit Peter Blangé over zijn visie op coachen en opleiden van sporters vanuit de vertaling uit zijn eigen carrière. Tijdens het gesprek liep Dirk Sparidans, voormalig international volleybal, binnen om met zijn oude trainer op te zoeken. Hoe heeft Dirk zijn oude trainer beleefd?

Aflevering 3 | Errol Esajas
Errol Esajas heeft jarenlang ervaring als trainer op verschillende niveaus en in diverse sporten. Errol zijn basis ligt in de atletiek maar is werkzaam geweest in het voetbal, tennis en hockey. Wij mogen een kijkje nemen in het SportPerformanceCenter Rijnmond waar Errol directeur is en ‘bewegen’ centraal staat. Wat is bewegen? Kijk snel deze vlog!

Aflevering 4 | Daniëlle van der Klein-Driesen
Ons vlogduo gaat in deze aflevering op bezoek bij Daniëlle van der Klein- Driesen. Daniëlle is werkzaam bij de jeugdopleiding van Excelsior als sportpsycholoog, is schrijfster van het boek ‘Gas en rem in de sport’ en won in 2019 de sportinnovatieprijs. De vraag waarmee Romy en Steef naar Daniëlle gaan: hoe ga je met ouders om? Nieuwsgierig? Kijk dan de vlog hieronder.

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie