Met ingang van 1 januari 2018 is de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering veranderd. De gemeente Rotterdam heeft bij Centraal Beheer de Maasstadpolis afgesloten. Deze gratis polis verzekert automatisch onder andere vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires in Rotterdam. Hierbij vervalt de rol van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg in de registratie voor de WA-verzekering. 

Mocht er bijvoorbeeld iets misgaan tijdens de activiteiten die vrijwilligers op de vereniging uitvoeren, is het prettig dat zij goed verzekerd zijn. Vrijwilligersorganisaties die via de oude polis verzekerd waren, hoeven hun vrijwilligers niet opnieuw aan te melden. Ook zij zijn per 1 januari 2018 via de Maasstadpolis verzekerd. Daarnaast vervalt het jaarlijkse Herijkingsformulier en hoef je verder geen actuele organisatiegegevens meer aan te leveren. 

Om een beroep te doen op de vrijwilligersverzekering, stuur een e-mail naar schadezaken@rotterdam.nl of bel naar 06-51258515. De vrijwilliger kan rechtstreeks bij de gemeente Rotterdam terecht. De verzekering wordt dus niet meer via CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg geregeld. 

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Shanna Levenswaard

Shanna Levenswaard

projectcoördinator