De 350 Rotterdamse sportverenigingen zijn kampioen in verenigen. Zij zorgen ervoor dat Rotterdammers niet alleen sportief maar ook maatschappelijk kunnen meedoen. Rotterdam Sportsupport is trots op al die vrijwilligers en verenigingen die dit mogelijk maken. Vooral nu het belang van gezondheid, participatie en sociaal contact door de coronacrisis nog eens extra zichtbaar wordt.  

Diversiteit en inclusie

Voor iedereen die zich verbonden voelt met Rotterdam, de kracht van sport en sportverenigingen en het belang van diversiteit en inclusie, organiseert Rotterdam Sportsupport de communitybijeenkomst ‘Kampioen in verenigen’. Een interactief programma op woensdagavond 23 september dat in het teken staat van verbinden en inspireren. Rekening houdend met de coronamaatregelen, vindt het programma grotendeels online plaats. 

Interactief programma

Om 20.00 uur gaan wij live vanuit de studio. Onder leiding van Jan Dirk Stouten praten we over de kracht van verenigen. Wat zijn de uitdagingen voor én met het sportverenigingsleven in Rotterdam?
Na een korte introductie over de sportvereniging als belangrijke bouwsteen voor de sociaal-maatschappelijke toekomst van Rotterdam, gaan we dieper in op thema’s en acties gericht op toekomstbestendige sportverenigingen en op een veilig en inclusief sportklimaat. Diversiteit en inclusie zijn de rode draad van de avond.
Een gesprek met medewerkers van Rotterdam Sportsupport, vrijwilligers van sportverenigingen en andere inspirerende gasten. Een vlot programma van drie kwartier met gelegenheid tot vragen stellen.

Tegelijkertijd vinden vanaf 19.30 uur op drie Sportplusverenigingen in de stad tafelgesprekken plaats, met de thema’s: Toekomstbestendige sportverenigingenVeilig en inclusief sportklimaat en Sport en verenigen als middel. Met aan tafel onder meer de wethouders Sven de Langen en Bert Wijbenga en directeur van Nationaal Programma Rotterdam Zuid Marco Pastors. Vanuit de live uitzending schakelen we kort over naar de drie locaties.  

Vernieuwende variant

Deze communitybijeenkomst organiseert Rotterdam Sportsupport in plaats van het traditionele Sportcongres, waarvoor eerder dit jaar een save the date is verstuurd. Juist in deze tijd is de behoefte aan samenzijn groot. Met deze bijeenkomst kunnen we een brede(re) doelgroep bereiken en grotere stappen maken om Rotterdam en de verenigingen vooruit te helpen. 

Deelnemen

Wil je deelnemen aan de online bijeenkomst of meepraten aan tafel? Meld je dan hier aan.

Meer informatie

Houd voor actuele informatie over de communitybijeenkomst de website en social media-kanalen van Rotterdam Sportsupport in de gaten. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

kwartiermaker servicepunt en aanbod Beweegcoach
Miranda Monster