We zien, horen en voelen hoe de coronamaatregelen ook sportverenigingen raken. Ook in deze uitzonderlijke tijd staan wij uiteraard voor jouw club klaar! Wij zijn trots op de veerkracht die verenigingen tonen en op de creatieve manieren van verenigen die we in onze stad zien ontstaan. Van challenges tot online trainingen en van bingokaarten met oefeningen tot online trainingsschema’s. Heeft jouw vereniging ook iets moois te delen? Wij delen deze inspiratie graag met andere verenigingen. Mail ons op coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of tag ons via sociale media.

Corona-gerelateerde vragen

Voor specifieke (hulp)vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met onze collega René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen kun je bij hem terecht. Hij inventariseert namens Rotterdam Sportsupport de gevolgen van de maatregelen voor verenigingen. We staan hierover in nauw contact met de gemeente Rotterdam en geven, indien nodig, een signaal af als wij ons zorgen maken om de situatie van Rotterdamse sportverenigingen.

Compensatieregeling

Met de heropening van de sport voor de jeugd, stelt het kabinet 110 miljoen euro extra beschikbaar voor sportverenigingen. Ook sportverenigingen zijn financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De 110 miljoen euro extra voor de sportsector is opgedeeld in twee delen. In de eerste plaats gaat er 90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni 2020. Voor veel sportverenigingen is de huur de grootste kostenpost op de begroting. Met deze maatregel worden ruim 11.000 sportverenigingen ondersteund. Ten tweede gaat er 20 miljoen euro naar sportverenigingen met een eigen accommodatie. Deze verenigingen worden geconfronteerd met omzetverlies en doorlopende lasten en komen vaak niet in aanmerking voor de rijksbrede regelingen. Per sportvereniging gaat het om een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 2500 euro.

Reguliere ondersteuning

De gebiedsconsulent van Rotterdam Sportsupport blijft het eerste aanspreekpunt voor reguliere ondersteuningsvragen van jouw vereniging. Het zijn bijzondere tijden met veel zorgen en onzekerheid. Ook als je als bestuurder even je hart wilt luchten kun je bij de gebiedsconsulent terecht. Onze collega’s werken veelal vanuit huis. Benieuwd hoe je hen kunt bereiken? Klik hier om te zien wie de gebiedsconsulent van jouw club is en wat zijn/haar e-mailadres en 06-nummer is.

Expertadvies

Wij begrijpen dat de coronamaatregelen effect hebben op alle onderdelen van jouw vereniging: accommodatie, financiën, leden, organisatie, veilig sportklimaat en vrijwilligers. Onze expertconsulenten delen daarom komende tijd gericht kennis, tips en good practices om als club zo vitaal mogelijk te blijven. Uiteraard beantwoorden zij ook volop hulpvragen die via René en de gebiedsconsulenten bij ons binnenkomen.

Lees hier de meest recente artikelen:

Lees hier alle eerder verschenen artikelen: