Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de sport is in de laatste jaren toegenomen. De meeste meldingen komen uit de breedtesport, waardoor grensoverschrijdend gedrag juist een belangrijk thema is voor sportverenigingen. Grensoverschrijdend gedrag is meer dan alleen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook pesten, agressie, intimidatie en machtsmisbruik vallen hier bijvoorbeeld onder. Denk bijvoorbeeld aan geweld op het sportveld of pestgedrag via social media. Deze situaties kunnen zich ook voordoen binnen jouw sportvereniging.

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens deze 2-delige training gaan we in op de (meest voorkomende vormen) van grensoverschrijdend gedrag zoals misdragingen op of langs het veld of in de zaal, pesten, intimidatie en machtsmisbruik, discriminatie, seksuele intimidatie en/of misbruik. Je leert hoe je dit kunt herkennen en bij welke instanties je terecht kunt. Verder is er veel tijd om in te gaan op voorbeelden en persoonlijke ervaringen rondom dit thema.

Na deze training kun je:

  • Grensoverschrijdend gedrag beter herkennen en zonder oordeel de situatie bekijken
  • Handelen als er grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden
  • Grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken binnen de vereniging
  • Preventief beleid maken voor grensoverschrijdend gedrag

Voor wie is deze training?

Deze training is voor bestuurders (met waarden- en normenbeleid in hun pakket) en andere clubvrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen.

Inschrijven

Deze training wordt gegeven op aanvraag. Heeft jouw vereniging interesse in een training grensoverschrijdend gedrag in de sport? Stuur dan een e-mail naar c.barranco@rotterdamsportsupport.nl. Dan dan nemen we contact met je op!