Omarm Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Rotterdam is de kleurrijkste stad van Nederland. Wij vinden dat iedereen zich veilig mag voelen door zichzelf te kunnen en mogen zijn, ongeacht je geaardheid, afkomst, religie, etc. Maar hoe voer jij als trainer dat gesprek? We snappen dat het soms lastig is om over gevoelige onderwerpen te praten en een respectvolle veilige omgeving te creëren. De vragenkaartjes zijn voor jou als trainer een tool om het gesprek aan te gaan wat het betekent om aanvoerder te zijn.

Wat doen we tijdens de sessie?

In deze sessie werken we met spelkaarten om het gesprek te starten tussen trainers en jeugdspelers. Op speelse wijze leren trainers en jeugdspelers meer over wat het betekent om aanvoerder te zijn en de kracht van verschillen in de sport. Hoe ga je als trainer om met een jeugdspeler die twee moeders heeft? Wat doe je als een teamgenoot grapjes maakt over de huiskleur van een ander? Trainers oefenen hoe zij de onderlinge relaties met de jeugdspelers kunnen versterken en kinderen worden bewust gemaakt en uitgedaagd om over situaties na te denken en uit te spreken hoe ze hierop zouden reageren. Het belangrijkste doel is dat de kinderen voelen dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn in het team. Na de sessie ontvang je de officiële groen-witte aanvoerdersband!

Na deze sessie kun je:

– Met je team op een positieve manier in gesprek gaan over de rol van aanvoerder en de kracht van verschillen
– Je spelers tools geven om elkaar te leren respecteren en accepteren

Voor wie is deze sessie?

Deze training is voor trainers en coaches die samen met hun team aan de slag willen gaan met een veilige en plezierige sportomgeving.

Praktische informatie

– Duur: 1,5 uur
– Locatie: Op locatie bij de sportvereniging  

Inschrijven

Deze training wordt gegeven op aanvraag. Heeft jouw vereniging interesse in deze sessie? Laat dan je gegevens achter door een e-mail te sturen naar verenigingsconsulent Frank Vermeulen via f.vermeulen@rotterdamsportsupport.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!