Ben je nog niet lid van een sportvereniging in Rotterdam, maar zou je graag willen kennismaken met een sport(vereniging)? Bij de meeste verenigingen ben je van harte welkom voor één of meerdere proeftrainingen.

Rotterdam kent 351 sportverenigingen in meer dan 60 sporttakken. Grote kans dat er een club tussen zit bij jou in de buurt waar je je thuisvoelt én waar je met plezier een voor jou passende sport kunt beoefenen.

Werkwijze

Als je jouw voorkeur voor een sport en jouw gegevens invult, zoekt Rotterdam Sportsupport met je mee naar een leuke club bij jou in de buurt. Geef ook aan of je de informatie over de club het liefst via de mail ontvangt of dat je het fijn vindt om hierover even te bellen met een van onze medewerkers. Staat de sport die je graag wil uitproberen er niet tussen? Het kan zijn dat deze sport wordt aangeboden door een andere (commerciële) aanbieder dan de sportverenigingen. In dat geval sturen we jouw aanvraag door naar Sportbedrijf Rotterdam.

Let op! Je kunt je alleen aanmelden voor een proeftraining bij een sportvereniging in Rotterdam. Rotterdam Sportsupport waarborgt jouw privacy. Hoe we dit doen lees je in onze privacyverklaring.

Beweegplus

Heb je al langer niet bewogen en vind je de stap naar sport te groot? Doe dan mee met een beweegplusactiviteit. Beweegplusactiviteiten zijn speciaal geselecteerde instapactiviteiten om op een fijne manier en met veel persoonlijke aandacht kennis te maken met bewegen bij een vereniging.

Via het Rotterdampakket van VGZ kunnen Rotterdammers met deze verzekering gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus. De zorgverzekering vergoedt de eerste vier maanden bewegen bij één van de aangesloten verenigingen. Klik hier om te kijken welke beweegplusactiviteiten in jouw buurt te vinden zijn en om je aan te melden.

Rotterdam Sport op Maat

Heb je een beperking en wil je graag sporten? Op de website van Rotterdam Sport op Maat kun je advies vragen over welke sport geschikt voor je is of op zoek gaan naar een passende sport en sportvereniging.