Beweegplus; ook iets voor jou?

Wil je graag (weer) bewegen maar heb je moeite met het zetten van de eerste stap? Bekijk hier welke Beweegplus verenigingen er bij jou in de buurt zitten of neem contact met ons op! Wij helpen je graag. Je kan je vragen altijd stellen bij Ellen van het service punt, neem via info@beweegplus.nl contact met haar op. Klik hier om je direct aan te melden. Zit jouw gebied er nog niet tussen? Neem via info@beweegplus.nl contact met ons op en we houden je op de hoogte zodra we starten met een nieuwe locatie. 

Beweegplus en VGZ

Net als wij gelooft ook zorgverzekeraar VGZ dat bewegen bijdraagt aan gezonde en gelukkige Rotterdammers. Daarom helpen we samen zo veel mogelijke Rotterdammers de eerste stap naar een actieve leefstijl te zetten!  

Via het Rotterdampakket van VGZ kunnen Rotterdammers gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus. De zorgverzekering vergoedt de eerste vier maanden bewegen bij een van de aangesloten verenigingen. Hierna kan men, op eigen kosten, blijven sporten bij de vereniging. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen VGZ en Rotterdam Sportsupport.


Een actieve leefstijl voor iedereen!

Rotterdam Sportsupport helpt sportverenigingen met het opzetten of verduurzamen van activiteiten die geschikt zijn voor Rotterdammers die nu niet of nauwelijks bewegen. We focussen bij deze zogenoemde Beweegplusactiviteiten op gastvrijheid, motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen, een gezellig moment na het sporten en een betrokken wijknetwerk. Uit ervaring weten we dat deze elementen een belangrijke basis vormen voor duurzaam bewegen. Zeker met het warme bad dat een vereniging Rotterdammers kan bieden. Beweegplusactiviteiten bieden een uur ontspanning, werken aan je gezondheid maar vooral ook plezier! Wil jij dit ook bieden als vereniging neem contact op met het servicepunt Beweegplus via info@beweegplus.nl of bel 06-17327184.

We zien dat Rotterdammers soms tijdelijk in beweging komen tijdens een revalidatie of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Met passende activiteiten bij sportverenigingen helpen we mensen om bewegen een vaste plek te geven in hun nieuwe leefstijl. We werken komend jaar aan het opzetten van een Beweegplusactiviteit in elk van de veertien gebieden van Rotterdam. Met Beweegplus maken we de eerste stap naar duurzaam bewegen makkelijk!

Bekijk hier welke Beweegplus verenigingen er bij jou in de buurt zitten.

Zie hieronder een video van één van de Beweegplusactiviteit bij SV Atomium 61:

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Roos Slenters.