Rotterdammers met diabetes of hart- en vaatziekten krijgen met het programma Bewegen naar Beter extra hulp om hun gezondheidsklachten te lijf te gaan. Het medicijn: beweging.

Naar schatting hebben in Rotterdam in 2030 80.000 volwassenen diabetes of hart- en vaatziekten. Beide ziekten kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid, het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. De meerderheid van de mensen met diabetes of hart- en vaatziekten voldoet niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Terwijl sporten en bewegen een effectieve manier is om de gezondheid van deze mensen aanzienlijk te verbeteren.

Binnen Bewegen naar Beter hebben huisartsen en praktijkondersteuners een centrale rol. Zij beslissen of een patiënt in aanmerking komt voor deelname. Patiënten worden rechtstreeks doorverwezen naar geschikt sportaanbod of krijgen hulp van een sportconsulent en/of een fysiotherapeut.

Bewegen naar Beter is een samenwerkingsprogramma tussen IZER, FysioHolland, MEE Rotterdam Rijnmond en Rotterdam Sportsupport.

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Fieke de Goede.