Meer jongeren die via school structureel sporten en lid worden van een club. En bijdragen aan de ontwikkeling van positief gedrag van de middelbare scholieren. Dat waren de doelen van Challenge010, het schoolsportprogramma dat in 8 jaar tijd ruim 4700 jongeren in beweging bracht.

Na het schooljaar 2018/2019 is besloten te stoppen met het schoolsportprogramma. Het aantal bereikte leerlingen bleef, in relatie tot de kosten van het project, achter op onze ambities. In alle jaren dat Challenge010 bestond heeft het positief effect gehad, blijkt uit onderzoek. Tevens heeft het project nieuwe inzichten gebracht.

Onder aan deze pagina vind je een aantal belangrijke publicaties, artikelen en documenten over Challenge010. In juni 2019 is ook een documentaire uitgebracht over Challenge010 en de waarde van sport voor jongeren.

Over het concept: wat is Challenge010?
Meer jongeren structureel laten sporten; via school én als lid van een sportvereniging. Dat is het doel van Challenge010. Leerlingen worden uitgedaagd om met hun team de beste van Rotterdam te worden. Net als op Amerikaanse high schools komen zij uit in een scholencompetitie. Door deelname aan het Challenge010-team worden zij tevens direct lid van een sportvereniging. Er is dus een sterke koppeling tussen school en vereniging. Door deelname aan deze intensieve vorm van teamsport, verleggen leerlingen ook vaak hun persoonlijke grenzen.

Binnen Challenge010 is afgelopen jaren samengewerkt met 42 middelbare scholen, 22 sportpartners en Jeugdfonds Rotterdam. Challenge010 is gefinancierd door Stichting De Verre Bergen en Gemeente Rotterdam.

Meer informatie? Neem contact op met Marita Verkaik.