Rotterdam telt circa 60.000 mensen met een beperking, variërend van auditieve of visuele beperkingen tot aan chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. De netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat, geleid door Rotterdam Sportsupport, werkte t/m 2023 aan een optimaal sportklimaat voor deze mensen. Dit om mensen met een beperking in welke vorm dan ook aan het sporten te krijgen.

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Sporten is daarom voor iedereen belangrijk, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. 

2023 was het laatste jaar van Rotterdam Sport op Maat. Per 2024 maakt Rotterdam Sportsupport deel uit va de werkgroep Rotterdam Sport Onbeperkt (RSO) onder leiding van de gemeente Rotterdam en samen met Sportbedrijf RotterdamMEE Rotterdam-Rijnmond en Rotterdam Topsport. Wij focussen op clubondersteuning, Beweegcoach.nl en dragen bij aan Uniek Sporten Rotterdam.

Uniek Sporten Rotterdam is tegenwoordig hét loket voor aangepast sporten in Rotterdam. Verenigingen, (potentiële) sporters en andere organisaties kunnen hier terecht met al hun vragen.

Meer informatie? Neem eens een kijkje op unieksporten.nl/rotterdam of neem contact op met jouw verenigingsconsulent. We helpen je graag verder!

Eerder verschenen artikelen Rotterdam Sport op Maat 10 jaar