Rotterdam Sportsupport adviseert en ondersteunt clubs op de doorstroom van jeugd naar de sportverenigingen en ledenbehoud. Ook zijn we de schakel tussen sportverenigingen en (activiteiten van) andere organisaties. Het doel: meer Rotterdammers begeleiden naar verenigingen.

Het begeleiden van Rotterdammers naar sportverenigingen gebeurt enerzijds op aanvraag van verenigingen die meer leden wensen en anderzijds aansluitend op de vraag en activiteiten van andere organisaties. Zo werken we o.a. samen met: Sportbedrijf Rotterdam, LekkerFit!, Jeugdfonds Sport & Cultuur, welzijnsorganisaties, betaald voetbalorganisaties, sportbonden, Rotterdam Topsport, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Krajicek Foundation en Museum Rotterdam.

Uitgelicht: Museum Rotterdam

Museum Rotterdam Richtte zich met de expositie GIRLPOWER met name op de jeugdige bezoeker, omdat veel kinderen te weinig bewegen. Na het museumbezoek kon iedereen zich inschrijven voor een proeftraining van één of meerdere sporten naar keuze in Rotterdam. Rotterdam Sportsupport begeleidde hen naar een passende vereniging in de buurt. Lees hier meer over de samenwerking tussen Museum Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten over toeleiden via andere organisaties? Neem dan contact op met Percy Isenia of Kim Santbulte.