Eén trainersvisie voor de jeugdafdeling van je sportvereniging geeft richting en zorgt voor eenduidigheid. Hiermee gaat de kwaliteit van je jeugdopleiding omhoog. Trainers met elke een eigen visie zorgt voor verwarring en kan belemmerend werken op de ontwikkeling van sporters. In een sessie van 1,5 uur maken we met elkaar op een interactieve manier een aanzet voor de trainersvisie. In deze sessie gaan we samen met jou in gesprek over de verwachtingen van train(st)ers binnen jouw vereniging, hoe zij het trainersvak toepassen in de praktijk. We bepalen kernwaarden en gedrag dat daarbij hoort.

Wat doen we tijdens de sessie?

Tijdens de sessie starten we met interactieve vragen om op te halen wat de kernwaarden zijn binnen de vereniging. Samen stellen we die vast om vervolgens te kijken hoe we die terug (zouden willen) zien in het gedrag van de trainers binnen de vereniging. Is jouw vereniging heel betrokken? Dan sturen de trainers misschien wel een kaartje naar een lid dat een langere tijd ziek is. Of staat jouw vereniging voor individuele aandacht? Dan zie je bijvoorbeeld dat alle sporters bij naam worden genoemd en een high five krijgen aan het einde van de training. Zo werken we samen toe naar 1 A4 waarin de trainersvisie van jouw vereniging op staat.

Na deze training heb je:

  • Input van alle bestuurders, trainers en andere vrijwilligers over de kernwaarden van jouw vereniging
  • Gedrag bepaald dat jullie graag van trainers zien aan de hand van de kernwaarden
  • Een tool om nieuwe trainers richting te geven en onder de huidige trainers het gesprek op gang te brengen en elkaar feedback te geven

Voor wie is deze training?

Verenigingen die aan de slag willen met een eenduidige trainersvisie. We adviseren om bij deze bijeenkomst zowel bestuurders als trainers en andere vrijwilligers uit te nodigen om zo’n compleet mogelijk beeld te krijgen.

Praktische informatie

• Eenmalige bijeenkomst die de vereniging zelf kan aanvragen
• Locatie: bij de eigen sportvereniging of op Kantoor Rotterdam Sportsupport (Olympiaweg 10, derde etage)

Inschrijven

Deze training wordt gegeven op aanvraag. Heeft jouw vereniging interesse om een trainersvisie op te stellen? Laat dan je gegevens achter bij Frank Vermeulen via f.vermeulen@rotterdamsportsupport.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!