Als trainer ben je een voorbeeld voor de sporters. Als jij je respectvol gedraagt en iedereen gelijk behandelt, doen je sporters dit ook. Maar je loopt als trainer soms ook tegen uitdagingen aan. Zo is het lastig om een goede balans te vinden tussen structuur en vrijheid, plezier en resultaat, of is het moeilijk om elke sporter te betrekken. Tijdens deze training krijg je handvatten om je sporters te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Dit doen we aan de hand van de vier inzichten over trainerschap, de kernkwaliteiten voor trainers en coaches: structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen.

Wat leer je tijdens de training?

Aan de hand van de vier inzichten over trainerschap leer je hoe je je sterke en ontwikkelpunten in kaart brengt, je reflecteert op je eigen rol als trainer en leert hoe je eigen kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties. Daarnaast ontdek je hoe je sporters meer verantwoordelijkheid kan geven tijdens de training waardoor ze groeien als sporter. Elke trainer is op zoek naar de juiste balans en elke trainer kan daar wel een beetje hulp bij gebruiken. Met deze vier inzichten kun je zowel jezelf als je sporters nog beter ontwikkelen. Én kun je nog meer plezier krijgen in het sporten.

Na deze training kun je:

• Breng je je sterke én ontwikkelpunten als in kaart

• Kijk je naar je eigen rol als trainer

• Leer je hoe je je kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties

• Ontdek je hoe je sporters meer verantwoordelijkheid kan geven tijdens de training waardoor ze groeien als sporter

Voor wie is deze training?

Voor alle (jeugd)trainers, assistenten, coördinatoren en andere vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen die voor een groep staan. Er is geen basisniveau vereist om deze opleiding te volgen.

Praktische informatie

  • Duur: twee uur
  • Locatie: op de eigen sportvereniging of op Kantoor Rotterdam Sportsupport (Olympiaweg 10, derde etage)
  • Licentiepunten: 4 (KNGU), 3 (Nevobo), 3 (NBB) en 4 (Atletiekunie)

Leeftijdsspecifieke kenmerken (optioneel)

De ontwikkeling van kinderen verschilt per leeftijdsgroep. Bij het begeleiden van jeugdleden is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de leeftijdsspecifieke kenmerken. Dit maakt het training geven aan jouw groep leuker en makkelijker. Als trainer krijg je de juiste handvatten om jouw spelersgroep zo goed mogelijk te begeleiden. Deze opleiding is optioneel en kan worden toegevoegd aan de training vier inzichten over trainerschap of los worden gegeven op de vereniging.

Inschrijven

Deze training wordt gegeven op aanvraag. Heeft jouw vereniging interesse in een training vier inzichten? Laat dan hier je gegevens achter, dan nemen we contact met je op. Heb je deze basistraining al gevolgd of behoefte aan meer verdieping over de vier inzichten over trainerschap? Ook dan kijken we op maat wat we kunnen aanbieden! Stuur hiervoor een e-mail naar verenigingsconsulent Frank Vermeulen via f.vermeulen@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!