Rotterdamse verenigingen kunnen gedurende het hele jaar aankloppen voor ondersteuning op allerlei thema’s. Denk hierbij aan vrijwilligersbeleid, financiën, veilig sportklimaat, communicatie en bijvoorbeeld maatschappelijk ondernemen. Bekijk hier alle ondersteuningsproducten. We hebben de meest bekeken producten van 2017 voor je op een rij gezet:

 1. Subsidies Sportverenigingen
  Het opknappen van een kleedkamer, de aanschaf van een nieuw doeltje of het aanpassen van de sportaccommodatie; het zijn allemaal zaken die geld kosten. Sportverenigingen kunnen voor bepaalde uitgaven een beroep doen op subsidies of fondsen.
 2. Bijdrage jeugdsport
  De Bijdrage Jeugdsport is een jaarlijkse subsidie om de Jeugdafdeling van je vereniging te versterken. Als vereniging ontvang je €10,- per actief spelend jeugdlid. Om aanspraak te maken op de subsidie dient een vereniging in mei het jaarlijkse Vitaliteitsonderzoek in te vullen.
 3. Fonds kansen voor de sport
  De subsidie Kansen voor de Sport is aan te vragen voor communicatie rondom ledenwervingsactiviteiten als open dagen, kennismakingstrainingen, vriendjes- en vriendinnetjesdagen en het uitdelen van flyers, en voor activiteiten om vrijwilligers te werven.
 4. Bijdrage kaderopleidingen
  Met diverse opleidingen kan jouw vereniging investeren in een professionelere, bedrijfsmatige houding van het kader. Rotterdam Sportsupport vergoedt diverse kaderopleidingen en maakt daarin onderscheid tussen organisatorische opleidingen en sporttechnische opleidingen.
 5. Rotterdamse aanpak veilig voetballen
  De Rotterdamse aanpak Veilig Voetballen helpt voetbalverenigingen bij het realiseren van een veilig sportklimaat. Het doel van deze aanpak is samenwerken aan een Rotterdams voetbalklimaat waarin sportiviteit en respect centraal staan en dat zorgt voor nog meer plezier op en rond de velden
 6. Handboek sponsorwerving
  Om sportverenigingen op weg te helpen met het vinden en het juist benaderen van sponsoren ontwikkelde Rotterdam Sportsupport een handboek sponsorwerving.
 7. Hulpvraag veiligheid en VOG
  Een veilig sportklimaat zorgt ervoor dat (jeugd)leden zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen de vereniging. Wanneer jouw vereniging met en voor minderjarigen of mensen met een beperking werkt, adviseren wij om actief in zetten op deze sociale veiligheid. Zo kan jouw vereniging gaan werken met VOG’s, een gedragscode en een aannamebeleid voor vrijwilligers.
 8. Handboek communicatie
  Van flyer tot Facebook en van website tot persbericht. De communicatiemogelijkheden voor sportverenigingen zijn talrijk. En ieder jaar worden het er meer. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven.
 9. Regeling investeringssubsidies breedtesportverenigingen
  De regeling investeringssubsidies breedtesportverenigingen stimuleert Rotterdamse breedtesportverenigingen hun eigen sportaccommodaties of hun eigen sportvoorzieningen op een adequaat kwaliteitsniveau te kunnen houden of brengen.
 10. Subsidie verduurzamen sportaccommodaties
  De gemeente Rotterdam helpt sportverenigingen om hun eigen accommodatie te verduurzamen door middel van subsidie op energiebesparende maatregelen. Hiermee zet de gemeente in op een besparing van 30% op de energiekosten.

Heeft jouw vereniging ook een hulpvraag of wil je graag aan de slag met een ondersteuningsproduct? Neem dan contact op met je de accounthouder van jouw vereniging of mail naar info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën