Wij werken aan:

  • Vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen
  • Rotterdammers blijvend in beweging
  • Impact op mensen én de stad
  • Adviseren en pionieren vanuit het belang en de kracht van sport en verenigen

Zó brengen we Rotterdammers met sport en verenigen blijvend in beweging en maken we impact op mensen én de stad.

Hoe we dit doen?

We kennen de wijk(partners) en ondersteunen, stimuleren en faciliteren verenigingen met experts en slimme (sport)projecten.

We doen dit vanuit vier rollen:

Samen met sportverenigingen en tientallen partners ontwikkelt Rotterdam Sportsupport projecten om Rotterdammers sportief en maatschappelijk in beweging te krijgen.

De verenigingen per gebied worden aangegeven:
Rozenburg: 15
Hoek van Holland: 12
Hoogvliet: 20
Pernis: 4
Overschie: 16
Delfshaven: 19
Noord: 31
Centrum: 7
Charlois: 33
Hillegersberg-Schiebroek: 31
Feijenoord: 12
Prins-Alexander: 42
Kralingen-Crooswijk: 80
Ijsselmonde: 26

Hoe verhouden we ons tot de gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport?

Gemeente Rotterdam (Sport Natuur en Recreatie) maakt het gemeentelijk sportbeleid, adviseert het gemeentebestuur en voert regie op de uitvoering van het sportbeleid. Voor de uitvoering van het sportbeleid werkt zij samen met verschillende partners en drie partijen in het bijzonder:

Rotterdam Topsport werkt aan een sterk topsportklimaat in de stad. Ze begeleiden topsportevenementen en helpen topsportverenigingen, talenten en topsporters.

Rotterdam Sportsupport werkt aan vitale sportverenigingen in de stad. Ze ontwikkelt (sport)projecten om Rotterdammers blijvend in beweging te brengen. Daarnaast promoot ze de waarde van sport in verschillende (wijk)netwerken. Bijvoorbeeld in netwerken over jeugd, welzijn en samenleving & integratie.

Sportbedrijf Rotterdam verhuurt, onderhoudt en ondersteunt sportlocaties door heel de stad. Daarnaast organiseert ze sportactiviteiten om Rotterdammers in beweging te krijgen en houden.

De samenhang tussen de vier partijen worden geschetst: Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. Samen brengen wij Rotterdam in beweging! Rotterdam Make it Happen!
Video over de verschillende sportpartners in de stad.