Wat doet Rotterdam Sportsupport als verbinder in de regio?

Rotterdam Sportsupport heeft de rol van Adviseur Lokale Sport en Regionale Verbinder vanuit NOC*NSF. Daarmee zijn we in iedere gemeente aangesloten tot het lokale sportakkoord en trekken we samen met lokale verenigingsadviseurs op om nog meer sportorganisaties vitaler en toekomstbestendiger te maken.

Vanuit deze rol trekken we nauw op met de gemeenten Maassluis, Schiedam, Vlaardingen, Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Nissewaard en Brielle. Zo werken we ook nauw samen met o.a. Vereniging Sport en Gemeenten, Team Sportservice, Vlaardingen in Beweging, Welzijn e25, Lansingerland Beweegt, Sportief Capelle, Synerkri, Facet Ridderkerk, Kijk op Welzijn Barendrecht, Welzijn Albrandswaard, PUSH, VTV en SportMEE.

Tevens zijn we coördinator van het programma Rabobank ClubSupport van de Rabobank Rotterdam (werkgebied Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel en Poortugaal).

Opdrachtgevers

Dankzij de volgende opdrachtgevers leggen wij verbindingen en trekken we samen op met lokale verenigingsadviseurs om ook verenigingen buiten de gemeente Rotterdam meer vitaal en toekomstbestendig te maken. Hierbij een overzicht:

Kennispartner in de regio

Verbinder in de regio zijn we niet alleen. We kunnen andere gemeenten of lokale sportserviceorganisaties helpen bij het opstarten of verbeteren van hun lokale verenigingsondersteuning. Op basis van onze eigen ervaring en door middel van delen van kennis kunnen we anderen helpen het ook in te richten binnen hun gemeentelijke context.