Wat doet Rotterdam Sportsupport als verbinder in de regio?

Rotterdam Sportsupport heeft de rol van Adviseur Lokale Sport vanuit NOC*NSF. Daarmee zijn we in meerdere gemeenten aangesloten tot het lokale sportakkoord en trekken we samen met lokale verenigingsadviseurs op om nog meer sportorganisaties vitaler en toekomstbestendiger te maken.

Vanuit deze rol trekken we nauw op met de gemeenten Maassluis, Schiedam, Vlaardingen, Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard. Zo werken we ook nauw samen met o.a. Vereniging Sport en Gemeenten, Team Sportservice, Vlaardingen in Beweging, Welzijn e25, Lansingerland Beweegt, Sportief Capelle, Synerkri, Facet Ridderkerk, Kijk op Welzijn Barendrecht, Welzijn Albrandswaard, VTV en SportMEE.

Ook zijn we voor NOC*NSF strategisch adviseur landelijk. Zo zijn we lid van projectteam Verenigingsondersteuning bij de sportkoepel. In dit team helpen we mee bij het ontwikkelen en implementeren van de landelijke visie op Clubondersteuning.

Daarnaast zijn we coördinator van het programma Rabobank ClubSupport van de Rabobank Rotterdam (werkgebied Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel en Poortugaal).

Opdrachtgevers

Dankzij de volgende opdrachtgevers leggen wij verbindingen en trekken we samen op met lokale verenigingsadviseurs om ook verenigingen buiten de gemeente Rotterdam meer vitaal en toekomstbestendig te maken. Hierbij een overzicht:

Rotterdam Sportsupport heeft de rol van Adviseur Lokale Sport vanuit NOC*NSF. In deze rol gaan we namens de gezamenlijke sport (NOC*NSF, Sportbonden en NL Actief) in gesprek met lokale allianties om de lokale samenwerking te bevorderen en de uitvoering van de lokale sportakkoorden aan te jagen. Het toekomstbestendig maken van de lokale sportclubs is daarin een belangrijk speerpunt. Dit doen we samen met de lokale allianties en lokale verenigingsadviseurs van Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Als coördinator van het programma Rabo ClubSupport van de Rabobank Rotterdam zijn we ook buiten Rotterdam actief (werkgebied Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel en Poortugaal). Van een masterclass in ledenwerving tot begeleiding bij een nieuwe organisatiestructuur. Met Rabo ClubSupport helpt Rotterdam Sportsupport ook verenigingen buiten Rotterdam vitaler, veiliger en toekomstbestendiger te worden.

Kennispartner in de regio

Verbinder in de regio zijn we niet alleen. We kunnen andere gemeenten of lokale sportserviceorganisaties helpen bij het opstarten of verbeteren van hun lokale verenigingsondersteuning. Op basis van onze eigen ervaring en door middel van delen van kennis kunnen we anderen helpen het ook in te richten binnen hun gemeentelijke context.

In Ridderkerk hebben we Sport en Welzijn Ridderkerk geholpen om een afdeling verenigingsondersteuning op te richten.  Vanuit onze eigen ervaring als Rotterdam Sportsupport hebben we onder andere workshops (zoals basisadviesvaardigheden), persoonlijke coaching en advisering op organisatieniveau toegepast.

In Nissewaard hebben we geholpen bij het beter positioneren en doorontwikkelen van verenigingsondersteuning voor het team combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard. Dit hebben we gedaan door vanuit eigen ervaring als Rotterdam Sportsupport workshops (zoals basisadviesvaardigheden), persoonlijke coaching en advisering op organisatieniveau aan te bieden.

In Vlaardingen hebben we geholpen bij het oprichten van verenigingsondersteuning bij Vlaardingen in Beweging. Dit hebben we gedaan door vanuit eigen ervaring als Rotterdam Sportsupport workshops (zoals basisadviesvaardigheden), persoonlijke coaching en advisering op organisatieniveau aan te bieden.

In Schiedam hebben we voor de gemeente Schiedam zelf de verenigingsondersteuning uitgevoerd. Omdat we meer zijn geloven in lokaal maatwerk, hebben we deze opdracht uiteindelijk afgerond en daarmee de weg vrijgegeven aan een andere organisatie om dit op te pakken.