De vijfde editie van de Schoolsportvereniging Turnbokaal heeft op zaterdag 31 januari voor 130 kinderen een fijne dag opgeleverd. Uitgangspunt van het evenement was dat jongens en meisjes die normaal gesproken trainen op school, ook eens konden uitkomen in een wedstrijdsituatie. Ten overstaan van vele toeschouwers vertoonden de kinderen hun kunsten en werden gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt in zeven leeftijdscategorieën.

Naar voren lopen na het afroepen van je naam. Een buiging maken naar de jury. Je oefening doen en nogmaals de jury groeten. De extra dimensie van de Turnbokaal is het wedstrijdelement. Onder de 130 turners in Sporthal Noorderhavekade bevonden zich dit jaar ook 20 jongens.

Op de tribunes zaten veel familieleden en de kinderen genoten zichtbaar. Inzet was een plek op het erepodium. De namen van de winnaars werden omgeroepen, waarna ze op het podium mochten staan en werden toegejuicht. Alle andere deelnemers hebben ook een medaille gekregen. Schoolsportvereniging Schiebroek won de bokaal voor meeste deelnemers.

Het evenement was bedoeld voor kinderen die via een Schoolsportvereniging lid zijn van een turnclub. Vijf van die turnverenigingen hadden zich verbonden aan de SSV Turnbokaal: ASV Advendo, SV THOR, K&V Rotterdam, Spartaan Turnen en 2Turn-Rotterdam. De meisjes kregen vier onderdelen voorgeschoteld: sprong, brug, balk en lange mat. De jongens hadden er vijf; sprong, rek, ringen, brug gelijk en lange mat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven