Spelen op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy. Voor de meesten van ons is dat niet weggelegd. In totaal 16 gelukkige winnaars van het Rode Ballen Toernooi krijgen wel de kans. De kinderen mogen zaterdag de finale van dit toernooi spelen in Ahoy, op de banen waar de tennisprofs komende week hun kunsten vertonen.

Acht jongens en acht meisjes hebben zich via de voorrondes van het Rode Ballen Toernooi gekwalificeerd voor de finale. Die vindt komende zaterdag 10 februari plaats tussen 13.00 en 15.00 uur tijdens kwalificatiewedstrijden van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De winnaar krijgt zijn of haar prijs uit handen van toernooidirecteur Richard Krajicek.
De zes voorrondes van dit toernooi, speciaal voor kinderen tot 9 jaar, vonden afgelopen weken plaats bij de Rotterdamse tennisverenigingen TC Rozenburg, TV Victoria, Aeolus Oledo, Tennispark Overdeschie, UTC en Sportplusvereniging R.L.T.V. Deuce Again. Niet alleen de leden van deze clubs namen deel, maar ook kinderen die zich na clinics hadden ingeschreven voor het toernooi. Eén van de finalisten zit zelfs helemaal niet op tennis.

Het Rode Ballen Toernooi wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, in samenwerking met ABN AMRO World Tennis Tournament, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Topsport. Doelen ervan zijn om kinderen een unieke kans te bieden om op het ABN AMRO World Tennis Tournament te spelen tussen de toppers en om zoveel mogelijk jeugd enthousiast te krijgen om te gaan tennissen.

Wil je als vereniging volgend jaar ook meedoen aan dit toernooi. Of wil je je als deelnemer inschrijven? Neem dan contact op met combinatiefunctionaris Gijs Peelen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander