Op zondag 19 april 2015 is tussen 12.00 uur en 17.00 uur op de Sportplaza Zuiderpark (Oldegaarde 21) de feestelijke opening van het seizoen voor alle sporters en in-sport-geïnteresseerde mensen uit Rotterdam (Zuid). Thuis Op Straat organiseert dit jaarlijks en doet dit met een aantrekkelijk, sportief, informatief en cultureel aanbod. Ook dit jaar is er weer medewerking van vele verenigingen en organisaties. Om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats door gebiedsvoorzitter Ronald Tol. Daarna volgt een aantal leuke optredens van 010Cheerleaders, Got Skills, S.V. Hagendoorn (judo) en workshops van Born to Move (Les Mills) en MenPhy balance door de organisatie DOCK.

De verschillende verenigingen geven deze dag een clinic of openbare training. Bij sommige verenigingen worden er demowedstrijdjes gespeeld. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld voetballen, tennissen, honkballen, basketballen, handballen, beachvolleyballen en/of flagfootbal spelen.

Funsporten

TOS Zuiderpark zet deze dag een aantal van haar funsporten in die zij regelmatig met de sportdagen gebruikt, zo kunnen de bezoekers zich uitleven op de swing, de stormbaan en in de aquaballen.

Hiernaast zij er speciaal voor deze dag twee bijzondere sportaanbieders uitgenodigd: Drumtastic en Hoopdance. Drumtastic is een swingende drum work-out op een fitnessbal van 75 cm. Hoopdance is niet alleen hoepelen om je middel, maar je gebruikt je hele lichaam. Op 1 juli is er het Rotterdams kampioenschap stoepranden. Tijdens de seizoensopening kan je hier alvast voor oefenen.

Informatiemarkt

Op het middenterrein van de Sportplaza staat de foodcorner met een leuk terrasje waar je kan smullen van Surinaamse gerechten, broodjes gezond en hamburger. Ook kun je meedoen aan een workshop gezonde voeding. Daarnaast staan er enkele infokramen met info over beweegaanbod in de buurt of op de Sportplaza.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën