De Rotterdamse Kampioenschappen van Challenge010 barsten zaterdag los. In het Oude Luxor Theater laten 200 scholieren hun dansmoves zien tijdens het RK Dans. Komende weken strijden ook de zaalvoetballers en basketballers om de titel Rotterdams Kampioen. Nieuw is het RK Baseball, dat plaatsvindt bij Neptunus.

Leerlingen van de 27 Challenge010-scholen konden dit jaar kiezen uit de sporten dans, zaalvoetbal, basketbal en baseball. Met hun crew of team werkten ze toe naar de finale: de Rotterdamse Kampioenschappen (RK).

RK Dans
Leerlingen die dit schooljaar voor dans kozen laten morgen in het Oude Luxor Theater in Rotterdam hun dansmoves zien. Tussen 10.30 en 13.30 uur staan 200 middelbare scholieren op het podium. De dansoptredens, waar ze met de dansdocenten van SKVR naartoe werkten, worden beoordeeld door een vakjury.

Nieuw: RK Baseball
Voor het eerst vindt het RK Baseball van Challenge010 plaats. In totaal 50 leerlingen volgden afgelopen maanden trainingen bij sportvereniging Neptunus en speelden meerdere toernooien. Welke school er met de winst vandoor gaat, wordt duidelijk tijdens het RK op 18 juni. Dit vindt plaats tussen 10.30 en 12.30 uur bij Neptunus.

RK Zaalvoetbal en RK Basketbal
In het Topsportcentrum in Rotterdam strijden 17 juni, tussen 10.00 en 17.30 uur, in totaal 200 jongens en meiden om de titel Rotterdams Kampioen zaalvoetbal. Op 24 juni tussen 14.00 en 18.00 uur zijn de 60 basketballers aan de beurt in de Alexanderhal.

Challenge010 is een project van Rotterdam Sportsupport, in samenwerking met SKVR. Het draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam of -crew de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur