Waar zou de jeugd van de toekomst meer tijd aan moeten besteden? Misschien wel aan sport. Elke generatie Rotterdammers is opgegroeid in een ander Rotterdam. Hoe ziet de stad er over 20 jaar uit? Daarover gaat Het Gesprek met de Stad. Ook jij kunt meedoen op hetgesprekmetdestad.

Het Gesprek met de Stad is een uniek project waarbij de gemeente Rotterdam samen met Rotterdammers nadenkt over de toekomst. De komende 20 jaar gaat er veel veranderen, dat is zeker. Maar hoe ziet Rotterdam er in 2037 dan uit? Zijn we dan de gezondste en groenste stad van Nederland? Doen robots ons huishouden? En wat doen jongeren in hun vrije tijd? Niemand weet dat natuurlijk, want er bestaat geen glazen bol die de toekomst voorspelt. Maar de gemeente kan Rotterdammers wel vragen wat zij van de toekomst verwachten. Dat doen ze tijdens Het Gesprek met de Stad.

Weet jij het?
Kinderen spelen nu al meer online dan dat ze nog op straat rondrennen. Waar speelt in 2037 een kind van tien jaar met zijn vriendjes? Het is een van de meerkeuzevragen binnen het thema gezondheid van de online enquête op de website. Tussen de zeven antwoorden staat ook de sportvereniging genoemd. Wat denk jij? Zullen kinderen over 20 jaar inderdaad vaker sporten of zijn ze dan helemaal niet meer van hun mobiele apparaten los te maken? Jij mag het zeggen op gesprekmetdestad.nl.

Heel veel toekomstdromen
Naast de online enquête zijn er speciale lespakketten voor basisscholen en worden er duizenden één-op-één-gesprekken gehouden bij markten, winkelcentra, OV-stations, buurt- en verzorgingstehuizen. Zo probeert het stadsbestuur zoveel mogelijk toekomstdromen te vangen. Al die opgehaalde dromen vormen uiteindelijk Het Verhaal van de Stad. Dat verhaal is van iedereen en daarom geeft de gemeente het terug aan de stad, zodat bewoners, ondernemers, projectontwikkelaars, maatschappelijke organisaties én het stadsbestuur, deze schat aan informatie kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op de toekomst.

Meedoen!
Wil je meer weten over het Gesprek met de stad, wil je een gesprek organiseren in de kantine of promotiemateriaal ontvangen online of offline ( posters, flyers, social oproepen)? Neem dan contact op met verhaal@rotterdam.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse