De gemeente Rotterdam wil de samenwerking met Rotterdamse inwoners en organisaties versterken. Hiervoor heeft de gemeente onder andere het Stadsinitiatief in het leven geroepen. Rotterdammers kunnen meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad. Iets waar alle Rotterdammers enthousiast van worden.

Sportverenigingen en andere personen of organisaties die actief zijn in de Rotterdamse sportwereld kunnen ook een voorstel voor het stadsinitiatief indienen. Zo doet RHV Leonidas een voorstel om een schaatsbaan aan te leggen op haar hockeycomplex.

Voor de beste plannen stelt de gemeente een eenmalige subsidie van 2,5 miljoen euro beschikbaar. De initiatieven worden onder andere beoordeeld op de mate waarin het initiatief beeldbepalend is voor Rotterdam, de stedelijke impact, de haalbaarheid en de invloed op de binding tussen Rotterdammers.

Verenigingen die ook willen meedenken en meebouwen aan een mooiere en sterkere stad, kunnen via www.rotterdam.nl/stadsinitiatief meer informatie verkrijgen en hun initiatief indienen. Op deze website zijn onder andere alle voorwaarden en huidige voorstellen terug te vinden. De uiterlijke inleverdatum voor een initiatief is 14 februari 2013. Verenigingen die hun eerste ideeën willen toetsen bij Rotterdam Sportsupport, kunnen een e-mail sturen aan Sanne Scholten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur