Leerlingen van CSBO Bergkristal kunnen vanaf woensdag 30 maart op en rond de school volop aan de slag met sport. Vanaf dat moment gaat namelijk de 26e Schoolsportvereniging (SSV) in Rotterdam van start, die SSV Bergsingel gaat heten. SSV Bergsingel is uniek, omdat het de enige SSV in Nederland is voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs. Dankzij Sportplusvereniging Rotterdam Basketbal, die een Sportimpuls-subsidie heeft binnengehaald, kan deze unieke 26e SSV van start. Wethouder Adriaan Visser zal de SSV officieel openen.

De officiële kick-off van SSV Bergsingel is op 30 maart in de gymzaal van CSBO Bergkristal. De kinderen kunnen door SSV Bergsingel, in georganiseerd verband basketbal en dans beoefenen. De verenigingen die de trainingen gaan verzorgen zijn Rotterdam Basketbal en Got2Groove. Vanaf volgend schooljaar wordt zelfverdediging/boksen door boksschool van ’t Hof toegevoegd aan het programma.

De Schoolsportvereniging is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en wordt uitgevoerd in samenwerking met Rotterdamse sportverenigingen. Doel is om kinderen de mogelijkheid te bieden in de eigen omgeving structureel te sporten. Bij een Schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie.

Wil je bij de kick-off aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar Evelien Vonk via e.vonk@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie