Op vrijdagavond 14 oktober werd de Groene Palm, tevens Rotterdam Lekker Fit! school, uitgeroepen tot sportiefste school van deelgemeente IJsselmonde. Met 66 deelnemers aan de sportentocht staken zij met kop en schouder boven de andere scholen uit. In totaal is er 400 keer deelgenomen, door kinderen van groep 3 t/m 8 en de eerste klas van de middelbare school, aan de gratis activiteiten bij de sportverenigingen. De sportentocht had tot doel kinderen kennis te laten maken met de diversiteit aan sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Zo honderd aanwezigen verzamelden zich vrijdag 14 oktober in het deelgemeentekantoor. Naast de bekendmaking van de sportiefste school werd ook de de sportiefste leerling bekendgemaakt. Dit was er niet één, maar het waren er drie: Jurrian de Ruyter (Barkentijn, groep 5B), Esat (Brienenoordschool, groep 8C) en Michael van Rijswijk (Prinses Margrietschool, groep 7A) werden gehuldigd als sportiefste leerlingen. Zij ontvingen de beker en een cadeaubon. De sportiefste school ontving een beker en een pakket aan sport- en spelmaterialen. Verder zijn er onder de deelnemers gratis lidmaatschappen weggegeven voor de verenigingen: Gosh, Sportschool IJsselmonde, Spartaan Zwemmen, Spartaan Turnen, Abdel-Kwan, Hashi, Rotterdam Atletiek en LMO.

Sportentocht

Elke dag boden meerdere sportorganisaties in IJsselmonde hun sport aan op locatie, zoals voetbal bij voetbalvereniging de Zwervers, zumba bij sportschool IJsselmonde of waterpolo bij Spartaan Zwemmen. De activiteiten Kid-Fit en turnen kwamen als populairste uit de bus. Aan de hand van een boekje met stempelkaart kon er gratis deelgenomen worden aan de activiteiten.

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van Rotterdam Lekker Fit!, deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Sportsupport en Sport en Recreatie gemeente Rotterdam.

De sportentocht in deelgemeente IJsselmonde is een vervolg op de sportentocht van deelgemeente Hoogvliet, die in 2010 voor het eerst plaatsvond. Van 31 oktober t/m 4 november 2011 vindt de tweede editie in deelgemeente Hoogvliet plaats.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging