Wil je snel en eenvoudig de 5 meest gelezen artikelen van de maand februari bekijken? We hebben ze voor je op een rij gezet:

 • Wijziging Bijdrage Jeugdsport
  Om zorg te dragen de aandacht voor een veilig sportklimaat voor jeugdleden wordt de Bijdrage Jeugdsport vanaf 2017 alleen nog toegekend aan verenigingen waarvan de vrijwilligers die werken met jeugdleden (trainers, coaches, leiders, jeugdcoördinatoren en andere vrijwilligers die betrokken zijn bij activiteiten met jeugd) in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Lees het hele artikel om meer te leren over deze wijziging.
 • Strijd ‘Ons Kluppie 2017’ barst los
  Tien verenigingen zijn genomineerd voor ‘Ons Kluppie 2017’. RTV Rijnmond gaat langs bij alle genomineerde verenigingen. Benieuwd naar het resultaat? De videoreportages verschijnen op de websites van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Verder zijn de rapportages te zien op zaterdagmiddag tussen 16.00 en 17.00. Direct bij de start van de uitzendingen van Ons Kluppie 2017 kan het publiek stemmen op de website en via de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport. Weten wie er genomineerd zijn? Lees het gehele artikel.
 • 8 tips om jouw sportclub maatschappelijk in de markt te zetten
  Om jou als bestuurder te helpen organiseren we op 12 april een Masterclass “De Waarde(n)volle Club”. Tijdens deze Masterclass gaan we dieper in op het creëren van waarde en de verschillende uitdagingen waar je als bestuurder mee te maken krijgt. Danny Rijnhout: ‘In de praktijk gaat het vooral om het vermarkten van je sport, netwerk en accommodatie. Het gaat over inspelen op nieuwe behoeften van leden, ouders van jeugdleden en mensen uit de wijk. Dit allen zonder je corebusiness uit het oog te verliezen. In dit artikel reiken we je 8 tips aan die je succes vergroten als maatschappelijk ondernemer.’ Weten wat de acht tips zijn? bekijk ze in het artikel.
 • Primeur Skadi: studentensportvereniging met Sportpluspredicaat
  Hoe heeft Skadi de Sportplusstatus behaald? Vele leden van Skadi zijn niet alleen vrijwilliger binnen de vereniging, ze maken zich ook verdienstelijk binnen MOVE. Zij ondernamen ook actie op het gebied van duurzaamheid, wat waarschijnlijk gaat leiden tot zonnepanelen op het dak van het gebouw.  ‘Skadi lanceert binnenkort het initiatief ‘Breien met Besjes’. Lees meer over hoe Skadi zich inzet voor de maatschappij in het artikel.
 • Bijscholing voor vertrouwenscontactpersonen van Rotterdamse sportclubs
  Heeft jullie vereniging al een vrijwilliger/contactpersoon waar veel leden heen gaan voor een praatje of het bespreken van een probleem? Op maandag 10 april a.s. start de tweede bijeenkomst van de bijscholing voor vertrouwenscontactpersonen van Rotterdamse sportclubs. Aanmelding via deze link. Voor inhoudelijke vragen over de training kun je terecht bij Ineke Kalkman 06-14339244 of Harry Schaarman 06-24693274.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg