Iedere vereniging verwelkomt graag nieuwe leden. De Nationale Sportweek is een mooie gelegenheid om werk te maken van ledenwerving. Hoe laat je mensen kennismaken met jouw sport en vereniging? En hoe zorg je ervoor dat ze ook daadwerkelijk lid worden. Hieronder 5 tips voor ledenwerving:

  1. Organiseer een week lang lessenNiet-leden twijfelen soms over verschillende sporten en weten niet of de gemaakte keuze wel de juiste keuze is. Door hen een week lang lessen te laten volgen, hebben zij een beeld van de sport en bouwen langzaam een band op met de vereniging zelf.
  2. Organiseer kennismakingsactiviteiten in de wijkBuiten de eigen omgeving op zoek naar nieuwe leden? Geef clinics tijdens evenementen in de stad, of bedenk een leuke activiteit in het plaatselijke winkelcentrum. Op deze manier betrek je nieuwe mensen bij jouw vereniging. Rotterdam Sportsupport biedt via ‘Kansen voor de Sport’ een financiële tegemoetkoming aan, om verenigingen te ondersteunen bij ledenwervingsactiviteiten.
  3. Doe je voordeel met nieuwe bezoekersZodra u uw activiteit, clinic of open dag heeft georganiseerd, begint het pas! Zorg dat jouw vereniging onder de aandacht blijft van potentiele leden. Geef alle deelnemers een voucher mee voor een gratis proeftraining, wijs ze op de voordelen van een lidmaatschap of bel ze na een week nog eens op om te vragen hoe ze het ervaren hebben. Het verzamelen van contactgegevens is dus de moeite waard!
  4. Profiteer van de aandacht voor de Nationale SportweekVerenigingen die zich echt in de kijker willen spelen doen er goed aan dat te doen tijdens de Nationale Sportweek. Dit meerdaagse evenement loopt van 18 t/m 25 april 2015 en stelt de breedtesport in Nederland centraal. Honderden sportclubs, sportbonden, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere sportaanbieders openen hun deuren. Ze organiseren clinics, toernooien of demonstraties. Iedereen kan in deze week kennismaken met sport.
  5. Benut je ambassadeurs!Je huidige enthousiaste leden kunnen helpen om nieuwe leden te werven voor de club. Vraag hen wat ze nodig hebben om hun vrienden en familie enthousiast te maken en speel daar slim op in.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende