Tijdens de Sport op Maat week van 17 tot en met 24 september staat Rotterdam volledig in het teken van aangepast sporten. Binnen de nieuwe aanpak van de Sport op Maat week spelen organisaties en sportaanbieders (verenigingen én stichtingen) nog steeds een prominente rol. Voor organisaties is het dé kans om leerlingen, bewoners en cliënten eenvoudig kennis te laten maken met aangepast sporten. Voor sportaanbieders is het een uitgelezen kans om gericht nieuwe leden te werven voor aangepaste sportactiviteiten.

De afgelopen jaren organiseerde de netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat samen met Thuis Op Straat Zuiderpark en vele andere partners de Rotterdam Sport op Maat dag op Sportplaza Zuiderpark. De vier edities lieten ruim 3900 Rotterdammers kennismaken met aangepaste sport- en beweegactiviteiten. Om te zorgen dat in de toekomst nog meer mensen met een beperking lid worden van een vereniging hebben we dit jaar gekozen voor een nieuwe, andere aanpak. Klik hier om te lezen over deze nieuwe aanpak.

Hoe kun je als organisatie meedoen?
Werk je met mensen met een beperking en wil je graag jouw leerlingen/bewoners/cliënten in beweging brengen door het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten op de eigen locatie? Maak dan vrijblijvend je interesse kenbaar via dit aanmeldformulier. Aan het programma zijn geen kosten verbonden.

Hoe kun je als sportaanbieder meedoen?
Ben je een sportaanbieder en zou je (ook) dit jaar jouw sport willen promoten onder mensen met een beperking? Maak dan vrijblijvend je interesse kenbaar via dit aanmeldformulier.

De projectgroep zal na binnenkomst van de aanmeldingen vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Zorginstelling X vraagt bijvoorbeeld een korfbalclinic aan. Dan gaan wij binnen de aangemelde clubs op zoek naar een korfbalvereniging uit de buurt. In overleg met beide partijen kijken we vervolgens welk moment geschikt is.

We gaan er met elkaar een mooie week van maken! Heb je vragen of opmerkingen? Deze kun je mailen naar Fieke de Goede via f.degoede@rotterdamsportsupport.nl.

Mocht je je al eerder hebben aangemeld dan is jouw aanmelding bij ons bekend. Dank daarvoor!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen