Zijne Majesteit de Koning bracht op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op donderdag 25 juni een werkbezoek aan de Rotterdamse wijk Hillesluis.

De Koning sprak op de daarin gelegen taekwondoschool Abdel Kwan en bij stichting Winkelboulevard-zuid met jongeren, ouders, buurtbewoners en ondernemers over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven. Besproken werd onder meer de vraag in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

Bij taekwondoschool Abdel Kwan trainen zowel recreatieve als competitieve leden in de leeftijd van zes tot en met vijftig plus. Naast een plek waar sport wordt beoefend, is de vereniging ook een sociale ontmoetingsplek waar veel mensen uit Hillesluis en omringende wijken gebruik van maken. Zo wordt er huiswerkbegeleiding gegeven en speelt het aanleren van discipline en ‘het leren om ergens bij te horen’ een belangrijke rol bij de trainingen.

De Koning sprak naast een aantal vertegenwoordigers van Abdel Kwan ook met de buurtvaders van de Walravenbuurt. Zij maken een aantal avonden per week een ronde door de buurt en letten daarbij op alles in relatie tot het schoon, heel en veilig houden van de buurt. Ook ontmoette de Koning de groep ‘rond het Varkenoordse Park’ die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de ontwikkeling van een groenstrook tot park en sportspeeltuin.

Vervolgens sprak de Koning met enkele winkeliers op de nabij gelegen Winkelboulevard-zuid. Ter sprake kwam onder andere wat ondernemers kunnen betekenen voor de samenhang in de buurt. Tot slot maakten de deelnemers van de groepen uit de buurt in aanwezigheid van de Koning ook nader kennis met elkaar tijdens een informele afsluiting van het werkbezoek bij Abdel Kwan.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen