Op verzoek van de gemeenteraad doet de gemeente Rotterdam onderzoek naar de staat van buitensportaccommodaties in Rotterdam. 90 sportverenigingen met een eigen buitensportaccommodatie hebben vorige week per post een brief ontvangen over een accommodatieschouw. Tijdens deze schouw wordt in kaart gebracht wat de huidige staat is van de sportkantine en kleedkamers. Dit moet een beeld opleveren van het onderhoud dat de club de komende vijf jaar kan verwachten.

Het rapport dat de onderzoekende partij per vereniging oplevert biedt de vereniging waardevolle informatie over hun accommodatie en de te verwachten investeringen. De uitkomsten van de 90 schouwrapporten zullen aan de gemeenteraad worden aangeboden. Dit document geeft beleidsmakers inzicht in de opgave die sportverenigingen hebben om hun accommodatie te onderhouden.

Rotterdam Sportsupport raadt sportverenigingen aan om mee te werken aan deze schouw en hun voordeel te doen met rapport dat zij over hun accommodatie ontvangen. Sportverenigingen die de brief hebben ontvangen worden in de komende twee weken gebeld door de gemeente Rotterdam of Rotterdam Sportsupport om een afspraak te maken voor de schouw. Multical is het bedrijf dat de schouw vervolgens uitvoert.

Voor vragen over de accommodatieschouw kun je contact opnemen met Kim Santbulte via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie