Barmedewerkers van Rotterdamse sportverenigingen vragen maar zelden om een identiteitsbewijs wanneer een jongere een biertje bestelt. Dat blijkt tijdens een controle in vijf kantines. Dit schrijft het AD vandaag.

In het artikel is onder meer te lezen: “Slechts in vijf procent wordt om legitimatie gevraagd,” weet een gemeentewoordvoerder. “Terwijl het bij twijfel over de leeftijd verplicht is om dat te doen.” De leeftijdsgrens van 16 jaar werd vroeger wel goed nageleefd. “Maar aan de nieuwe regels moeten sportverenigingen nog wennen.”

Hulp sportverenigingen
Rotterdam Sportsupport werkt samen met Youz om sportverenigingen te helpen met onder meer hun alcoholbeleid. Youz is het jongerenmerk van Verslavingszorginstelling Bouman GGZ. De organisatie Youz helpt verenigingen kosteloos om een gezonde en maatschappelijk verantwoorde club te zijn. Daarmee wil ze – samen met de sportverenigingen – een bijdrage te leveren aan de Rotterdamse ambitie alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. Klik hier voor meer informatie over ons ondersteuningsaanbod.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen