Buitenspel staan omdat de portemonnee de aanschaf van sportkleding niet toelaat. Helaas komt het soms voor. Kinderen kunnen dan niet sporten, want thuis ontbreekt het geld voor bijvoorbeeld een tenue, voetbalschoenen of sportmaterialen. Lees over drie oplossingen.

  1. Bijzondere bank
    Jouw vereniging kan zich aansluiten bij de sportkledingbank. De sportbank is een initiatief van jeugdzorgorganisatie FlexusJeugdplein Rotterdam, een organisatie die kinderen, jongeren en ouders ondersteunt bij vragen of problemen rond opgroeien en opvoeden. Hier worden sportkleding en -materialen ingezameld van de deelnemende clubs. De kleding en materialen worden vervolgens, voor hen die het nodig hebben, gratis aangeboden. Er zijn drie inzamelpunten: Eendrachtsweg 48 (FlexusJeugdplein), Heindijk 16 (FlexusJeugdplein) en Olympiaweg 10 (Rotterdam Sportsupport). De kleding en materialen worden vervolgens te koop aangeboden bij de kledingbank aan de Schepenstraat 69.Meer informatie: Harry Schaarman, harryschaarman@flexusjeugdplein.nl. Bekijk hier het filmpje dat Open Rotterdam maakte.
  2. Ruilen
    Kinderen die uit hun sportkleding zijn gegroeid, kunnen deze omruilen voor iets in de goede maat. Dat is het principe van Switch4Sport, een initiatief van Leidse studenten. Op dit moment draait bij Hockeyclub Feijenoord en Hockeyvereniging Victoria een proef met het sportkledingruilsysteem. Wil jouw club ook een ruilsysteem opzetten? De studenten kunnen tips geven en de vereniging voorzien van promotiemateriaal en een inzamelbak. Mail naar Sanne Jut via switch4sport@gmail.com.
  3. Schoenen voor een knaak
    Zijn je veld- of zaalschoenen te klein geworden? Lever ze in bij de club. Elk paar wordt voor 2,50 euro verkocht. De opbrengst is voor de vereniging. Zo komen andere leden goedkoop aan schoenen en heeft de club extra inkomsten. Korfbalvereniging Nikantes bedacht dit idee en voert het met succes uit.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie