Aanstaande zondag is de aftrap van de 010 E-soccer League competitie van Rotterdam. Bij voetbalverenging Blijdorp wordt de eerste speelronde gespeeld, nadat de verenigingen eerder al een interne kwalificatieronde hebben afgewerkt. De competitie wordt georganiseerd door E-sports House 010 en andere partners. Rotterdam Sportsupport organiseert ‘skillgames’ rondom de FIFA-wedstrijden.

In totaal doen er zes Rotterdamse amateurverenigingen mee aan de competitie. Dat zijn, behalve Blijdorp, TransvaliaZW en Overmaas ook de Sportplusverenigingen VOCSpartaan’20 en XerxesDZB. Iedere vereniging vaardigt een koppel af uit de leeftijdscategorieën onder de 19, 17, 15 en 13 jaar. In totaal zijn er dus 24 teams en iedere speelronde wordt bij één van de betreffende verenigingen gespeeld. De koppels die na zes speelronden op de eerste en twee plaats staan, strijden tijdens de Grande Finale op 10 juni in Esports House 010 om de kampioenstitel.

Rotterdam Sportsupport verzorgt zogenaamde ‘skillgames’ rondom de FIFA-wedstrijden die zijn geïnspireerd op het populaire spelprogramma. “Dat zijn herkenbare oefeningen voor de jeugd,” zegt Hasan Abaka van Rotterdam Sportsupport: “Met deze activiteiten stimuleren we niet alleen de cognitieve vaardigheden, maar juist ook de fysieke. De cognitieve vaardigheden worden vooral door het gamen gestimuleerd. We maken er een serieuze competitievorm van met een officiële ranglijst en puntentelling.”

Het idee om een FIFA-competitie te organiseren voor amateurverenigingen is ontwikkeld door Esports House 010. Op deze manier hoopt de organisatie de verenigingen een extra middel geven om de jeugd te binden aan de club. Het speelschema vind je hieronder:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur