Aan jongeren onder achttien jaar mag sinds 1 januari geen alcohol meer worden geschonken. Bij sportverenigingen dus evenmin. Het kan zelfs leiden tot boetes aan de club. Hulp nodig om alcoholgebruik door jongeren tegen te gaan? Youz, het jongerenmerk van Bouman GGZ, heeft de Sportcode ontwikkeld.

Beleid maken om alcoholgebruik onder jongeren te voorkomen. Bijeenkomsten waar ouders en hun kinderen krijgen bijgebracht wat de nadelige gevolgen zijn van alcoholgebruik. Trainingen waar barmedewerkers leren welke invloed alcohol heeft op het jonge brein, hoe zij alcoholmisbruik kunnen signaleren en op welke manier zij ‘nee’ kunnen zeggen tegen bijvoorbeeld een bekende die nog niet achttien jaar is.

Dat zijn de belangrijkste onderdelen van de Sportcode van Youz. Geïnteresseerd? Zoek contact met Kim Santbulte van Rotterdam Sportsupport via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl of 010 242 93 15 of Sanne van Delft van Youz via s.delft@youz.nl of 088 – 230 30 48.

Via de Sportcode krijgt u maatwerk. Met een medewerker van Youz bespreekt u bijvoorbeeld wat de behoeften en knelpunten zijn bij de vereniging. Welke doelen wenst u te bereiken en hoe kan daar het best naar worden toegewerkt? Misschien wilt u een totaal verbod op alcoholverkoop tijdens wedstrijddagen voor de jeugd. Maar wellicht kiest u met het oog op de kantine-inkomsten liever voor een beperkte verkoop op zaterdagen. Youz zorgt er in elk geval voor dat alcohol- en drankbeleid een structurele plek krijgt in uw vereniging.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting