Een hoog sportgehalte maandag 23 april op het Rotterdamse stadhuis. Daar ontvingen de Rotterdamse wethouder Antoinette Laan (Sport), Peter van Veen (directeur Sport & Recreatie), Gert Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) en Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport zes van de acht ambassadeurs van Rotterdam Sportstad. Raemon Sluiter, Fatima Moreira de Melo, Robert Eenhoorn, Deborah Gravenstijn, Francisco Elson en Soufiane Touzani meldden zich daar om hun rol als ambassadeur te bespreken en ervaringen te delen. Het zestal verlengde hun contract als ambassadeur tot 1 januari 2013. Dat deed ook Leontien Zijlaard-van Moorsel. Nieuw als ambassadeur van Rotterdam Sportstad: hockeyinternational Jeroen Hertzberger.

De ambassadeurs zetten zich in voor de ontwikkeling van het Rotterdamse sportklimaat. Maar ook leveren ze een bijdrage aan het streven om zoveel mogelijk Rotterdammers aan het sporten te krijgen. Rotterdam heeft zichzelf als doel gesteld om de deelname van Rotterdammers aan sport te verhogen van 58% nu, naar 64% eind 2013 en 70% in 2016.

Eretitel

Jeroen Hertzberger is trots op zijn kersverse ambassadeurschap. “Ik beschouw het als een eretitel”, vertelt de speler van Hockeyclub Rotterdam en Rotterdammer pur sang. “Er wonen hier 600.000 mensen en die mag ik de komende jaren overal ter wereld als hockeyer vertegenwoordigen. En Rotterdam is een geweldige sportstad. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om die positie verder te versterken.”

Uitdaging

Dat is ook de missie van Raemon Sluiter en de reden waarom hij graag bijtekende als ambassadeur van ‘zijn’ sportstad Rotterdam. “Mijn eerste periode als ambassadeur is me uitstekend bevallen”, legt hij uit. “Ik zie het als een mooie manier om iets terug te geven aan de stad die me op sportgebied zoveel gegeven heeft. En ik zie het als een uitdaging om te proberen zoveel mogelijk Rotterdammers enthousiast te maken voor sport. Heerlijk om mensen te enthousiasmeren en te zorgen dat ze uiteindelijk nog lekkerder in hun vel zitten.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker