(bron: Feyenoord.nl)

Ruim dertig spelers uit het auti-team van de Rotterdamse amateurclub NOCKralingen hebben dinsdagavond een gasttraining gevolgd op Varkenoord. Voor het derde jaar op rij was het team van kinderen met een autistische stoornis te gast bij Feyenoord Academy, waar onder leiding van de trainers van de jeugdopleiding van Feyenoord een training werd afgewerkt. Alle spelers van het auti-team werden hierbij persoonlijk begeleid door een speler van Feyenoord/Excelsior onder 16 en Feyenoord/Excelsior onder 15.

Voor de training werden de spelers opgedeeld in vier groepen, die allen vier verschillende oefeningen afwerkten. Zo was er een estafetteparcours uitgezet dat de spelers met een groot formaat bal moesten doorlopen, kon er geoefend worden op vrije trappen en waren er twee partijspelen. De training werd afgerond met een partijspel waaraan alle spelers deelnamen.

Na afloop was er uiteraard de gelegenheid voor de spelers van het auti-team om op de foto te gaan met de Feyenoorders en handtekeningen te vragen. Een van de spelers durfde het daarbij aan om Roy Makaay te vragen of hij zijn voetbalschoenen mocht hebben. Tot zijn grote verrassing stemde de trainer van Feyenoord/Excelsior onder 13 daarmee in, waardoor de speler een unieke souvenir mee naar huis mocht nemen.

Alle spelers die hadden deelgenomen aan de training genoten na afloop van een patatje in de kantine van Varkenoord. Daar kreeg de leiding van NOCKralingen tevens een gesigneerd Feyenoord-shirt overhandigd. NOCKralingen was zes jaar geleden de eerste Nederlandse voetbalvereniging die startte met een team voor kinderen met autisme. Inmiddels volgen steeds meer clubs uit heel het land het voorbeeld van de Amateurpartner van Feyenoord.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans