Ruim drieduizend jeugdige sporters en evenzoveel supporters hebben van de dertiende editie van The Final in Ahoy Rotterdam een geslaagd sportief evenement gemaakt. Bij de leerlingen van Dalton De Margriet was de feestvreugde groot. Deze basisschool uit de wijk Blijdorp wist de eerste plaats te veroveren en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

De finalisten die in Ahoy met elkaar de strijd aangingen hadden zich via verschillende voorrondes in de deelgebieden gekwalificeerd voor de finales. Kinderen van ruim 100 verschillende Rotterdamse scholen betraden in Ahoy het strijdtoneel in dertien verschillende sporten. Het was uiteindelijk Dalton De Margriet uit Noord die de meeste podiumplekken had verdiend en daarmee de wisselbeker in de wacht sleepte.

In aanloop naar een aantal belangrijke sportevenementen, zoals het WK Beachvolleybal, het EK Volleybal Dames het NK Turnen, de doorkomst van de Tour de France, het ABN AMRO World Tennis Tournament maar ook het Rotterdams Kampioenschap Stoepranden, konden de kinderen tijdens The Final kennismaken met deze sporten.
In het entertainmentgedeelte was ruimte voor muziek, artiesten en dans.

Plezier in sport en bewegen
De doelstelling van het evenement is om actieve basisschooljeugd een platvorm te bieden waarop zij hun sportieve prestaties met elkaar kunnen meten en ontwikkelen en inactieve jeugd te stimuleren tot meer bewegen. Een belangrijk aspect van het evenement is plezier hebben in sport en bewegen.

Meer info vind je hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Somers

Marcella Somers

officemanager