Beach Club Rotterdam is de winnaar van de verkiezing Ons Kluppie 2014. De beachvolleybalclub uit Nesselande mag zich een jaar lang Rotterdams leukste ‘kluppie’ noemen en wint een door Rotterdam Sportsupport beschikbaar gestelde cheque van 2.500 euro en een tv-reportage van RTV Rijnmond.

“De winnaar van Ons Kluppie 2014 is een club die laat zien hoe je meegaat met de tijd. Het is een club die kijkt naar de vraag van haar omgeving en daar het sportaanbod op afstemt”, las juryvoorzitter Deborah Gravenstijn uit het juryrapport voor. “De club grijpt de prijs onder meer doordat ze

zeer actief is met evenementen en clinics, wat de jury erg aanspreekt. Met een groei van nul naar meer dan 250 leden, veel energie en enthousiasme heeft de club laten zien dat zij enorm veel potentie heeft en dat ze een prachtige winnaar van Ons Kluppie 2014 is”, aldus Gravenstijn.

Richard de Kogel, voorzitter van Beach Club Rotterdam, nam de titel trots in ontvangst. “De nominatie was al een blijk van erkenning. Ik ben supertrots dat we nu ook nog winnen. Onze club is er voor iedereen, van jong tot oud en van breedtesporters tot topsporters. Ook stellen we onze accommodatie graag beschikbaar voor andere beachsporten”, zegt De Kogel. “We gaan de geldprijs van 2.500 euro besteden aan het verder aankleden van de nieuwe accommodatie, zodat het ook voor schoolklassen en andere groepen aantrekkelijker wordt om er te komen sporten.”

Beach Club Rotterdam volgt Rotterdam Jaguars op, dat in 2013 de titel greep en zaterdag nog lacrosseclinics verzorgde bij de finale-uitzending bij RTV Rijnmond. De tweede en derde plaats van Ons Kluppie 2014 gingen naar respectievelijk korfbalvereniging OZC en American football-vereniging 010 Trojans. De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitslag van een internetverkiezing en het oordeel van een deskundige jury.

Ons Kluppie is een jaarlijks initiatief van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Voor de editie van 2014 waren ook RSV Antibarbari, 010 Cheerleaders, Roeivereniging Rijnmond, Animo Hoogvliet, Ruitervereniging Rozenburg, Judo Vereniging Hashi en Schaatsvereniging Rotterdam genomineerd.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker