Lekker in je vel zitten door genoeg te bewegen. Dat gevoel gun je toch iedereen? Rotterdampas helpt sportverenigingen graag om sporten voor meer mensen toegankelijk te maken. En door een actie te doen met Rotterdampas kun je als club je ledenaantal een flinke boost geven. De actie geldt ook voor Rotterdamse scoutinggroepen.

Met de Rotterdampas kunnen Rotterdampassers gratis of met korting leuke dingen doen op cultureel, recreatief, educatief én sportief gebied. Jaarlijks kopen zo’n 220.000 mensen in Rotterdam en regio een Rotterdampas. De pas kost standaard € 65,-, maar als je een lager inkomen hebt, studeert of kind bent, kun je in aanmerking komen voor een Rotterdampas tegen een ander tarief.

Korting én vergoeding

Bij sportverenigingen krijgen Rotterdampassers standaard € 25,- korting op de jaarcontributie van één sport(vereniging). Hiervan krijg je als sportclub per lid € 20,- vergoed door Rotterdampas. Deze vergoeding kun je eenvoudig in één keer declareren. Naast de € 5,- investering per lid zijn hier voor sportverenigingen dus geen kosten aan verbonden.

Extra aandacht

Doe je als vereniging een actie met Rotterdampas, dan wordt deze getoond in de Rotterdampas app en op rotterdampas.nl. Rotterdampas besteedt bovendien regelmatig aandacht aan sporten, waarbij steeds weer andere sportpartners in de spotlight staan. Ook jouw sportvereniging club kan dus voorbijkomen in het magazine, de jaargids, mailings en op social media. Die 220.000 Rotterdampassers kunnen dus niet om je club heen!

Samenwerken

Interesse in een samenwerking met Rotterdampas? Leuk! Dit werkt als volgt:

 • Meld je aan via rotterdampas.nl en dien een actie in
 • Kies bij ‘Registratiewijze’ voor ‘Rotterdampas Scan’r app’ of ‘Webterminal’
 • Kies bij ‘Maak je actie’ voor ‘Jaaractie’
 • Vul bij het veld ‘Waarop geef je korting?’ in: ‘1x € 25,- korting op de jaarcontributie’
 • Informeer jullie (nieuwe) leden over deze actie.
 • Declareer maandelijks je vergoeding via de Rotterdampas Scan’r app of webterminal

Meer weten?

Kijk hier of neem contact met Rotterdampas op via projecten@rotterdampas.nl. Meer informatie en de Rotterdampas voorwaarden vind je hier. Rotterdampas werkt graag met sportverenigingen samen voor nóg meer sportplezier in en om Rotterdam!

Verder nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met je gebiedsconsulent van Rotterdam Sportsupport? We helpen je graag verder!

Karianne Lagendaal

Verenigingsconsulent Leden
Karianne Lagendaal

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Ledenwerving
 • Ledenbehoud
 • Ondernemerschap
 • Doelgroepadvies
 • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
Fragette Jagt