Het zijn niet de kinderen die steeds met hun neus in de boeken zitten die beter presteren op school, maar wel degene die vaak buiten spelen. Daarnaast halen kinderen ook voordeel uit een dagelijkse routine, met vaste tijdstippen om te eten en te slapen.

“We stelden vast dat er een duidelijke positieve relatie is tussen fysieke activiteiten en prestaties op school”, vertelt onderzoeksleidster Amika Singh van de VU University Medical Center in Amsterdam. Samen met haar team onderzocht ze 14 studies over de schoolprestaties van kinderen tussen 6 en 18 jaar.

Volgens de wetenschappers is de verklaring hiervoor simpel. “Bewegen helpt het mentale vermogen door meer bloed en zuurstof naar de hersenen te sturen. Bovendien vermindert dat de stress en verbetert het de stemming van je kind”, aldus de onderzoeksgroep.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker