De Rotterdam Sport op Maat dag is een evenement voor én door de hele stad. Vele partijen helpen mee tijdens de organisatie en uitvoering of geven er ruchtbaarheid aan. Daarbij gaat het lang niet alleen om de acht organisaties binnen Rotterdam Sport op Maat die hun specifieke expertise inbrengen. Denk bijvoorbeeld ook aan Thuis op Straat Zuiderpark, Hogeschool Rotterdam en de Stichting Citysteward Rotterdam.

Als de Rotterdam Sport op Maat dag straks de gewenste effecten blijkt te hebben gesorteerd, kan terecht worden gesteld dat het succes vele vaders heeft. Talloze organisaties maken zich sterk voor het bijzondere evenement. Of het nu gaat om Stadstoezicht Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis, sportverenigingen, financiers of een van de vele andere partijen. Heel wat organisaties van buiten de stad dragen eveneens een steentje bij.

De inbreng van iedereen wordt zeer gewaardeerd, vertelt Kitty Kalkman. projectcoördinator van de Rotterdam Sport op Maat dag. Maar graag vraagt ze speciale aandacht voor drie namen uit het brede scala. Zo is daar Thuis op Straat Zuiderpark. Dat is de stichting die de dagelijkse programmering verzorgt op Sportplaza Zuiderpark. Tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag bekleedt Thuis op Straat Zuiderpark een organiserende en faciliterende rol. ‘Bovendien heeft deze samenwerkingspartner andere organisaties geënthousiasmeerd en zo mede bijgedragen aan het financiële fundament onder de dag’, vertelt Kalkman.

Hogeschool Rotterdam is ook nauw betrokken bij het evenement. Kalkman: ‘Binnen die kennisinstelling is de minor ’Gezond meedoen door sport en bewegen’ ontwikkeld. In het kader daarvan begeleiden ongeveer twintig studenten straks activiteiten. Zij hebben ook aandacht voor individuele deelnemers, zodat deze wellicht eerder de smaak van een sport te pakken krijgen en na de dag doorstromen naar een vereniging.’

De Stichting Citysteward Rotterdam zorgt mede voor goede toegankelijkheid van de Rotterdam Sport op Maat dag. Deze stichting stimuleert jongeren de straat te verlaten en zich bijvoorbeeld te manifesteren als gastheer of -vrouw tijdens een evenement. Rondom de Rotterdam Sport op Maat dag zal een aantal van hen de officiële verkeersregelaars ondersteunen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen