Niet de frituur, maar de blender draaide zaterdag overuren in de kantine van VOC uit Rotterdam. In plaats van friet en frisdrank vlogen op het sportpark in Hillegersberg verse kleurrijke smoothies en gezonde snacks over de toonbank. Net als allerlei heerlijke broodjes en gezonde soep.

Met de campagne Lekker Bezig hebben de KNVB en partner Sligro de handen ineen geslagen om gezonde voeding in het amateurvoetbal te bevorderen. Dat begint natuurlijk bij het aanbod in de kantines. VOC uit Rotterdam heeft die omslag gemaakt en stond zaterdag volop in de schijnwerpers als eerste voorbeeldkantine van Nederland.

Balkunstenaar Soufiane Touzani gaf de jeugd van VOC het goede voorbeeld. En legde uit dat zij op hun beurt weer een voorbeeld voor andere kinderen zijn. “Ieder weekend komen hier kinderen van andere verenigingen op bezoek. Die zien dan hoe het er hier bij VOC gezond aan toe gaat. En op die manier ben je een voorbeeldkantine.”

Touzani geeft toe: een patatje of een kroketje is zo besteld en soms moet je wat extra moeite doen om iets te leren eten. “Ik vond vroeger broccoli altijd verschrikkelijk. Maar iemand vertelde mij dat als je iets vaker eet en je gaat eraan wennen, dan ga je het zelfs lekker vinden. En dat is bij mij met broccoli gebeurt. Gezonde voeding is gewoon enorm belangrijk.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Irene Pekaar

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen