‘Onze nieuwe leden zijn blij, hun ouders zijn tevreden en binnen de club hoor je ook louter positieve geluiden.’ Dat zegt bestuurslid Annemarie Louwer van korfbalvereniging ckv N.I.O. naar aanleiding van de trainingen die er sinds kort worden verzorgd voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of een zogeheten cluster 3/4 indicatie, zoals ADHD of autisme.

Bestuurs- en kaderleden van N.I.O. merkten al een tijd dat er behoefte aan sporten in verenigingsverband bestond onder mensen met een beperking die in de nabijheid van de vereniging wonen. Bovendien huldigde – en huldigt – de club de opvatting dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen die kunnen sporten, daartoe ook de gelegenheid krijgen.

‘Daarom hebben we via bijvoorbeeld wijkfeesten en schoolclinics de aandacht gevestigd op onze open dag voor deze doelgroep op zaterdag 24 maart’, zegt Louwer. ‘Eerst was het uitgangspunt ons te richten op 8- tot 18-jarigen. Maar omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen bieden om te sporten, hebben we de maximumleeftijd losgelaten. Er kwamen twaalf mensen op de dag af. Zij kregen een training. Ze konden bijvoorbeeld ballen werpen op een korf die de hoogte had die bij hun leeftijd past. Er was immers een 9-jarige bij, maar ook iemand van 36.’

Laatstgenoemde hoort bij het zevental dat de smaak zó te pakken kreeg, dat nu elke woensdagavond wordt getraind. Louwer: ‘We hopen nog meer leden te krijgen en, wie weet, wellicht over een jaar zelfs competitie te spelen.’

Bij N.I.O. loopt een aantal trainers rond die voor hun dagelijks werk beschikken over een diploma om met de doelgroep te werken. ‘Maar er zijn ook oudere jeugdleden en ouders die vragen of zij mee kunnen helpen tijdens de training’, zegt Louwer. N.I.O. is rondom de Open Dag qua kennis en financiën ondersteund door Rotterdam Sport op Maat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Somers

Marcella Somers

officemanager