Budo Ryu Rotterdam is de winnaar van de verkiezing Ons Kluppie 2016. De budoclub uit Kralingen mag zich een jaar lang Rotterdams leukste ‘kluppie’ noemen en wint een door Rotterdam Sportsupport beschikbaar gestelde cheque van 2.500 euro en een tv-reportage van RTV Rijnmond.

“Sfeer, saamhorigheid en een groot aantal waardevolle vrijwilligers zijn de kracht van Budo Ryu Rotterdam”, vertelt Leontien van Moorsel namens de jury. De Kralingse familieclub overtuigde de jury onder meer met de intense sfeer, de passievolle inzet van de vrijwilligers en de waardevolle betekenis van de club voor haar leden. Van Moorsel: “De club presenteerde dit met zoveel passie en emotie op RTV Rijnmond, dat zowel publiek als jury Budo Ryu Rotterdam overtuigend als winnaar heeft verkozen.”

Audio: Leontien draagt juryrapport voor, waarna eerste emotionele reacties vanuit Budo Ryu Rotterdam volgen

 

Budo Ryu Rotterdam heeft een breed aanbod van sport- en nevenactiviteiten. Jong en oud kan er terecht voor onder meer judo, jiujitsu en zumba. “Deze winst is bizar”, zegt de emotionele secretaris Dick van der Meer. “Mijn inmiddels overleden vader en ik hebben in 1970 de vereniging opgericht, ik was toen elf jaar. We zijn vanaf dat moment altijd bezig met datgene wat leuk is voor kinderen en volwassenen. Iedereen is hier welkom. We willen iedereen dingen meegeven die belangrijk zijn, waar ze hun hele leven wat aan hebben. Deze titel is een eerbetoon aan mijn vader. Dat is het allermooiste dat ik voor hem kan neerzetten.”

Budo Ryu Rotterdam gaat het geldbedrag van 2.500 euro besteden aan ‘heel de club’. De vereniging gaat er onder meer een kamp, strandactiviteiten en een ouder- en kinddag van organiseren. De tweede en derde plaats van Ons Kluppie 2016 gingen naar Abdel-Kwan Rotterdam (zelfverdediging en taekwondo) en SGT Alexanderstad (tennis voor mensen met een beperking).

We willen iedereen dingen meegeven die belangrijk zijn, waar ze hun hele leven wat aan hebben.

Interview met secretaris Dick van der Meer over de winst van Ons Kluppie 2016

 

Ons Kluppie is een jaarlijks initiatief van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Voor de editie van 2016 waren ook EBV Baros (basketbal), HSV 1946 (turnen en springen), Rotterdamse Rugby Club (rugby), Atomium ’61 (handbal), TIOG (sloeproeien), VOB (voetbal) en wv Aegir (watersport) genomineerd. De finale vond plaats bij IJVV de Zwervers, de winnaar van Ons Kluppie 2015.

Meer video’s en interviews over de ontknoping van Ons Kluppie 2016 vind je op de website van RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

stagiair / projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen